Курси НБУ $ 41.32 € 45.80
Порошенко передав два комплекси «Ай-Петрі» підрозділу ударних БПЛА «Птахи Мадяра»

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Порошенко передав два комплекси «Ай-Петрі» підрозділу ударних БПЛА «Птахи Мадяра»

Петро Порошенко передав два комплекси протидії технічній розвідці ворога «Ай-Петрі» 414-му окремому полку безпілотних авіаційних ударних систем «Птахи Мадяра»

У цьому підрозділі, який зараз воює на Сході України, оператором БПЛА служить Святослав Бойко – учасник Революції гідності, волонтер, музикант, фронтмен гурту «Широкий Лан», який 24 лютого 2022 року прийшов на Лаврську і став на захист України в лавах 206-го батальйону ТрО. Пізніше опанував роботу з дронами, після оборони Києва воював і на Херсонщині, і під Бахмутом, і в інших гарячих точках фронту. 

 

 «Саме на цьому майданчику 24 лютого 2022 року ми приймали присягу. Тут був і Свят, і весь склад нашого батальйону. А сьогодні вони вже розповсюдились по всім Збройним Силам», – згадує Порошенко. 

«Сьогодні відбувається передача комплексів «Ай-Петрі» 414-му окремому полку безпілотних авіаційних ударних систем. З нетерпінням очікуємо введення в роботу цих комплексів. На перемогу має працювати кожен. Ми отримуємо ці комплекси, і ця техніка буде працювати в надійних руках. І вона принесе багато користі», – говорить Бойко. 

 

 «Наша команда продовжує інвестувати в розробку та виробництво комплексів «Ай-Петрі», які вдало показали себе на фронті у боротьбі із ворожими «Орланами» та «Суперкамами». Він не дає змоги російським БПЛА дістатися українських позицій та завдати удару», – констатує Порошенко. 

«Комплекси передаються із унікальними шестидіапазонними засобами радіоелектронної боротьби. Там є Старлінки, станції живлення, всі необхідні позиції для того, щоб наші друзі, наші побратими мали можливість дуже ефективно виконувати свої завдання. Комплекси дуже добре себе вже показали. А друзям завжди передавати приємно», – говорить пʼятий Президент. 

 

 «Щоб долати ворога, ми повинні перегравати його, бути на крок швидшими за супротивника. Маємо вкладатися у розвиток новітніх технологій, які рятуватимуть найцінніше — життя наших воїнів», – переконаний Порошенко. «Спільними силами ми можемо багато і навіть більше. Тому разом – і до перемоги», – додає Святослав Бойко.

 

Як відомо, у листопаді минулого року Петро Порошенко інвестував власні кошти у розробку новітньої системи РЕБ «Ай-Петрі». Сума інвестицій сягнула 200 млн грн. На фронті вже працюють десятки цих комплексів.

 

 Російські дрони-розвідники і ударні БПЛА – Ланцети, Зали, Орлани та інші – постійно загрожують нашим військам. За словами пʼятого Президента, умови сучасної війни вимагають технологічних рішень. «Це – кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди – програмістами, інженерами. Ми налагодили серійне виробництво. Моя мрія, щоб уся смуга оброни була під надійним прикриттям кіберзахисту, ефективним для протидії всім системам безпілотних літальних апаратів», – говорить Петро Порошенко. 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel