Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Чергова шокуюча інновація від Міністерства освіти України

А донедавна вважали, що чим більше дитина вчить вірші, то краще та швидше запам’ятовуватиме іншу інформацію...

Ілюстрація із сайту vseosvita.ua.

Чергова шокуюча інновація від Міністерства освіти України

Відтепер вивчення текстів напам'ять у школі не є обовʼязковим

Міністерство освіти і науки опублікувало Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів та інтегрованих курсів у закладах загальної середньої освіти у 2024–25-му навчальному році.

Про це повідомив «Газета по-українськи» із посиланням на сайт МОН.

У документі є рекомендації для викладання у початкових класах, а також у 5-11 класах з предметів та інтегрованих курсів таких освітніх галузей: мовно-літературної, математичної, природничої, соціальної і здоровʼязбережувальної, громадянської та історичної, технологічної, інформатичної, мистецької, фізичної культури.

Додатково винесено рекомендації для викладання іноземних мов і «Захисту України».

Реклама Google

Також у рекомендаціях розʼяснили зміни до Типової освітньої програми для 5-9 класів.

Наголошено, що заклад освіти може збільшувати мінімальну кількість годин, визначену типовим навчальним планом на навчальний предмет чи інтегрований курс.

Читайте також: Геращенко: підручник з картою України без Криму ставить під сумнів професійність міністерства освіти.

У рекомендаціях до викладання навчальних предметів та інтегрованих курсів мовно-літературної освітньої галузі наголошено, що вивчення текстів напам'ять не є обовʼязковим.

У рекомендаціях до викладання навчальних предметів та інтегрованих курсів мовно-літературної освітньої галузі наголошено, що вивчення текстів напам'ять не є обовʼязковим.

Вимоги робити запис про результати перевірки вивчення учнями творів напам'ять із подальшим виставленням оцінок у журналі також немає.

«Окрім того, індивідуальне оцінювання говоріння і читання рекомендовано проводити в межах поточного оцінювання учнівства. Для цих видів діяльності не потрібно відводити окремих уроків, визначати стовпець без дати на сторінці класного журналу», - повідомляє МОН.

У початковій освіті також передбачено розширення соціокультурного компонента змісту питаннями енергоефективності й енергоетикету, відповідального споживання, зокрема у побуті.

Читайте також: У підручнику «Захист Вітчизни» замість українських захисників зобразили... російських окупантів.

Telegram Channel