Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Польща закликає країни Євросоюзу позбавити українських чоловіків соціальних виплат

«Нинішня політика багатьох столиць ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України».

Фото із сайту reuters.com.

Польща закликає країни Євросоюзу позбавити українських чоловіків соціальних виплат

«Переховування від призову – це не привід для фінансової допомоги»

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав західноєвропейські країни переглянути підходи до допомоги українським чоловікам, щоб стимулювати їх до повернення на батьківщину.

Про це пан Сікорський повідомив на панельній дискусії під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент «Європейської правди».

Сікорський заявив, що нинішня політика багатьох столиць ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України, оскільки пропонує економічні преференції для чоловіків мобілізаційного віку.

Реклама Google

Міністр навів приклад Німеччини. «Зараз у Німеччині українці, які там перебувають під тимчасовим захистом, отримують значну допомогу», – пояснив він, додавши, що за його інформацією йдеться про виплати, що перевищують 500 євро, а разом із компенсацією за житло може йтися про понад 1000 євро в місяць на людину, і це поширюється також на чоловіків.

Йдеться про виплати, що перевищують 500 євро, а разом із компенсацією за житло може йтися про понад 1000 євро в місяць на людину, і це поширюється також на чоловіків.

«Щось подібне у Нідерландах, не знаю напевно суми у Франції», – зауважив він.

«Є простий метод допомогти Україні – припиніть надавати допомогу українцям, які підлягають мобілізації. Переховування від призову – це не привід для фінансової допомоги. Просто припиніть їм платити», – закликав польський міністр, підкресливши, що Польща не надає подібної соціальної підтримки.

Ініціатива польського міністра має підтримку Києва.

«Я підтримую ідею, яку висловив міністр Сікорський», – заявив очільник МЗС Андрій Сибіга, що виступав разом із ним на панельній дискусії.

Читайте також: У підручнику «Захист Вітчизни» замість українських захисників зобразили... російських окупантів.

Telegram Channel