Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Львівські медики рятують життя 10-річного хлопчика з правцем

Бережіть себе та подбайте про рідних!

Фото: facebook.com.

Львівські медики рятують життя 10-річного хлопчика з правцем

Це другий випадок правця за рік

Наприкінці серпня хлопчик під час майстрування пошкодив гострим предметом палець лівої руки (мізинець). На місці проживання медики первинно обробили рану та зашили її. Хлопчик не був вакцинований до травми через відмову батьків. Після випадку (зашиття рани) батьки також відмовилися щепити дитину.

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня «Охматдит».

Через два тижні у нього з'явилися симптоми правця: слабкість, болі та судоми у м'язах ніг, порушення мовлення та ковтання, а також тризм (спазм жувальних м'язів).

До Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит» дитина поступила у важкому стані. Зараз хлопчик перебуває у відділенні інтенсивної терапії, у медикаментозному сні.

«У хлопчика періодично утримується субфебрильна гарячка. Гемодинамічно він стабільний, але стан важкий. Дитині надається увесь обсяг лікування: антибіотикотерапія, симптоматична терапія, протиправцева профілактика імуноглобуліном,» — розповіла анестезіолог Марʼяна Прокопчук (Марʼяна Прокопчук).

«Дуже важливо вакцинувати дітей від правця. Оскільки для профілактики хвороби, як правило, використовуються комплексні, комбіновані вакцини, що захищають не лише від правця, а й від інших небезпечних інфекційних захворювань, таких як дифтерія та кашлюк. Вакцинація — це ефективний і надійний спосіб захистити дитину від смертельної хвороби,» — додала керівниця відділення анестезіології Віра Приймакова (Віра Приймакова)

Правець — це гостре інфекційне захворювання. Особливістю збудника є здатність утворювати спори та існувати в безповітряному середовищі. Спори упродовж тривалого періоду залишаються життєздатними. Основними резервуарами збудника є організм теплокровних, а також ґрунт. Захворювання передається контактним шляхом, а також через відкриті рани у вигляді порізів, опіків, обморожень, скалок, пролежнів, укусів на шкірі та ушкоджень слизових оболонок людини.

Перебіг захворювання украй важкий, смертність досягає 50%. Тому, щоб уникнути ускладнень хвороби, необхідно своєчасно проходити курс вакцинації і робити щеплення проти правця.

Нагадуємо, що на початку липня з правцем до лікарні госпіталізували 12-річну дівчинку. Дитина теж не мала щеплень відповідно до віку. Два місяці лікарі рятували життя дівчинки. На щастя, вона одужала.

Лікарі вкотре наголошують на важливості вакцинації! Не нехтуйте цим, адже щеплення може врятувати життя!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині перевірили якість води і повітря.

Реклама Google

Telegram Channel