Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
П’ять пунктів: президент України про «план перемоги», який має представити Байдену

Дійдуть спільної думки?

Фото Слово і діло.

П’ять пунктів: президент України про «план перемоги», який має представити Байдену

Володимир Зеленський заявив, що український «план перемоги» містить пʼять пунктів, які стосуються військової та економічної підтримки

За словами Зеленського, план складається з чотирьох основних пунктів, ще один потрібен для післявоєнного часу.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN, опублікованому у неділю, 15 вересня, пише NV.

 «У мене є план. План перемоги. Для нас перемога означає бути дуже сильними та готовими до дипломатії… Я поділюся планом з Байденом. Йдеться про безпеку, геополітичне місце України та дуже сильну військову підтримку, яка має бути доступною для нас», — сказав український президент.

Він додав, що дипломатичні рішення є хорошими, якщо «ти сильний». Як зазначив український президент, у «плані перемоги» України також йдеться про рішення щодо економічної підтримки. «Якщо президент Байден оцінить і підтримає наш план, якщо він і його команда зможуть додати ще щось, що посилить нашу позицію, ми будемо готові», — додав Зеленський.

Український президент також зазначив, що готовий поділитися планом з кандидатом у президенти США від республіканської партії Дональдом Трампом.

План перемоги України — що відомо

Під час Форуму Україна 2024. Незалежність Зеленський оголосив, що планує представити план перемоги України президенту США Джо Байдену у вересні. «Курська область входить у наш план — план перемоги України. Можливо, це звучить для когось занадто амбітно, але для нас це важливий план», — заявив Зеленський 27 серпня.

Президент України також повідомив, що іншим аспектом плану є «закріплення України в стратегічному місці безпекової інфраструктури світу».

Третій аспект стосується заходів, спрямованих на примус Росії до завершення війни шляхом дипломатичних зусиль.

Четвертий напрям, за словами глави держави, — економічний.

Зеленський також підкреслював, що від президента США Джо Байдена «залежить успішність цього плану».

Реклама Google

Telegram Channel