Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
У Польщі через прорив дамби місто опинилося під водою

Ситуація в місті трагічна.

Фото: www.tvp.info.

У Польщі через прорив дамби місто опинилося під водою

У невеликому польському місті Строне-Шльонські Нижньосілезького воєводства внаслідок повені була пошкоджена дамба на річці Моравка, у результаті місто фактично опинилось під водою

Міністерство національної оборони повідомило, що для допомоги в евакуації до Строне-Шльонські направлено вертоліт Мі-17.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє TVP Info.

Спочатку в ЗМІ з'явилася інформація, що дамбу зруйнував напір води. Втім згодом tvp.info неофіційно стало відомо, що пошкоджена частина дамби. 

Ситуація в місті трагічна, вода зносить усе на своєму шляху. У соцмережах є чимало фото та відео з міста. На одному зі знімків можна побачити затонулу пожежну машину. 

RMF FM повідомляє, що вертольоти Black Hawk з Вроцлава вирушили до Строне-Шльонські. Солдатам, які підтримують місцеве населення, відрізаний наземний шлях повернення. Багато жителів вимагають евакуації з дахів своїх будинків. 

Подекуди ситуація така, що туди можна дістатись лише гелікоптером.

«Хвиля величезна, ситуація справді драматична, зв’язок із мешканцями міста та прилеглих сіл утруднений, у них немає світла, води та покриття», – каже Вікторія, яка мешкає у Строне-Шльонські.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel