Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
У місті на Волині презентували плетені вироби із соломи талановитої майстрині

Захоплення юної дівчини перетворилося на ремесло усього її життя.

Фото: Фейсбук.

У місті на Волині презентували плетені вироби із соломи талановитої майстрині

У Володимирському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулося відкриття персональної виставки Людмили Моспан «Осіння фантазія»

Простора виставкова зала, оформлена декоративними виробами з соломи, ледь вмістила усіх гостей, які завітали на презентацію талановитої мисткині.

Про це інформують у Володимирському історичному музеї.

Людмила Моспан - членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України і обласного осередку спілки. Народилася у селі Овлочин, Турійського району Волинської області. Навчаючись у Купичівській школі, відвідувала гурток соломоплетіння «Житечко», керівником якого є член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості Марія Кравчук.

Захоплення юної дівчини перетворилося на ремесло усього її життя. Навчалася у Володимир-Волинському педагогічному коледжі ім. А. Кримського. Будучи студенткою, у 2012 році презентувала свою першу персональну виставку робіт «З роси і води» у нашому Володимирському історичному музеї.

Вищу освіту здобула у Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди. Закінчила аспірантуру за спеціальністю «Теорія та методика професійної освіти», працювала старшим лаборантом кафедри професійної освіти, з 2021 року - викладачем кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання.

У 2015 та 2021 роках нагороджена стипендією Президента України для молодих майстрів народного мистецтва України. З червня 2021 року є членом, та атестованим майстром Національної спілки майстрів народного мистецтва України, а також майстром спілки Волинського обласного осередку.

Пані Людмила - переможниця Всеукраїнських та Міжнародних творчих конкурсів і фестивалів. З 2022 року працює викладачем у Володимирській дитячої художньої школи ім. М. Рокицького.

Під час відкриття виставки з вітальним словом до мисткині звернулася Любов Нестерук, спеціаліст відділу культури та мистецтва. Також Оксана Стасюк, заступник директора дитячої художньої школи ім. М. Рокицького, Гоцик Христина, директор Устилузької дитячої школи мистецтв ім. Ігоря Стравінського, Євгенія Ромащук, майстер народної творчості України, викладачі Володимирського педагогічного коледжу ім. А. Кримського. А науковий співробітник історичного музею Богдан Янович подарував Людмилі свій авторській вірш та книгу про Володимир - подарунок від колективу музею.

Протягом заходу лунали пісні у виконанні Людмили Моспан, адже вона не лише талановита мисткиня, але й багато років захоплюється співом. На завершення серед усіх охочих в лотерею було розіграно дідух – оберіг, виготовлений руками нашої майстрині. Виручені кошти будуть спрямовані на потреби ЗСУ. Виставка діятиме до середини жовтня, тож поспішайте завітати в музей та оглянути чудові вироби талановитої мисткині.

 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лідерка - волинянка про свій колектив: «Я ще не встигну щось задумати, а вони вже мене підтримують...» (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel