Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Головний паплюжник Петра Порошенка у Верховній Раді став… сенатором у росії

Завдяки цій сволоті росія знала все, що відбувається у Верховній Раді.

Фото із сайту ukr.net.

Головний паплюжник Петра Порошенка у Верховній Раді став… сенатором у росії

До речі, ще й зараз експерти-енергетики між собою називають Міністерство енергетики – «МінДеркач»

Колишній депутат Верховної Ради України Андрій Деркач (на фото), обвинувачений у держзраді та позбавлений українського громадянства, став сенатором від Астраханської області росії.

Як повідомляє видання «Медуза», указ про призначення 57-річного Деркача сенатором голова Астраханської області Ігор Бабушкін підписав ще 12 вересня, проте ЗМІ звернули увагу на це лише у неділю.

Як відомо, Андрій Деркач був депутатом Верховної Ради з 1998 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення він утік із України. У червні 2022 року СБУ звинуватила Деркача у роботі на російську розвідку. Він також перебуває у списку санкцій США.

У січні 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив Деркача громадянства, а Верховна Рада – мандата.

У 2023 році НАБУ і САП скерували до суду справу щодо Деркача у державній зраді та незаконному збагаченні. Зокрема він мав дискредитувати Україну на міжнародній арені, погіршувати дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами та заважати інтеграції України до Євросоюзу та НАТО. Слідство встановило, що він одержав щонайменше $567 тисяч від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України.

Пряма мова

Володимир АР’ЄВ, народний депутат України:

«Зрадник Андрій Деркач став російським сенатором. Отримав плату за підривну діяльність в Україні. Всі ці плівки «жмуруку» і паплюження пʼятого президента Порошенка та президента США Байдена – це спецоперація російських спецслужб, де Деркач грав ключову роль.

Результати спецоперації тоді активно використав Зеленський і його офіс для кампанії дискредитації і навіть кримінальних проваджень проти Порошенка і Байдена. Провадження вистачило розуму закрити, але осад залишився. А головне – ОП розрахувався з Деркачем посадами для його людей в Енергоатомі — серед яких були Бояринцев, Галущенко і Котін.

А те, що експерти-енергетики між собою називають міненерго «МінДеркач» – дуже симптоматично. Відсутність підготовки галузі до прогнозованих наслідків ударів збоку рф, ігнорування рішень РНБО – все вкладається в логіку МінДеркач. І що люди новопризначеного сенатора рф залишаються на ключових посадах в енергетиці та їх не чіпає жодне «перезавантаження» — це багато про що свідчить.

Можна зробити сто заяв про потужність і незламність та на ділі віддати ключову галузь в руки команди ворога. А зима – близько».

Читайте також: Польща закликає країни Євросоюзу позбавити українських чоловіків соціальних виплат​.

Реклама Google
 

Telegram Channel