Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
У Луцьку кращому автору історичного роману вручили літературну премію імені Івана Корсака

Цей конкурс вже всьоме збирає найкращих письменників України.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку кращому автору історичного роману вручили літературну премію імені Івана Корсака

Ця визначна подія культурного життя краю була традиційно ознаменована високим інтересом літературознавців, істориків, науковців, медійників, представників влади та активної громадської спільноти

Премію імені Івана Корсака у 2018 році започаткувала родина письменника спільно з видавництвом «Ярославів Вал» задля розвитку історичного роману, підтримки талановитих авторів та увіковічення пам’яті публіциста і громадського діяча Івана Корсака.

Про це розповідають у Волинській обласній раді.

Привернути увагу всеукраїнської та міжнародної спільноти до історії України, до її правдивого відображення в історичних романах, - так визначають свою місію організатори.

«Часто думаю над тим, що таке добро, що таке зло. З позиції різних сторін одна й та ж сама подія змінює значення та забарвлення. Розібратися якраз і допомагає історичний роман. Там, де є минуле, там можна зробити певні висновки, прийти до правильніших рішень. Трансформуються думки, цінності, ідеї», -

зауважив, відкриваючи церемонію, фундатор нагороди Віктор Корсак.

«Цей конкурс вже всьоме збирає найкращих письменників України, аби вони позмагалися у великій справі – збереженні історії, її популяризації. Письменники нагадують нам, що ми – українці, що у нас є власна історія, яка написана, розтлумачена українцями. Що у нас є минуле, а це запорука того, що у нас є і майбутнє. Іван Феодосійович був одним із перших, хто своєю журналістською працею фактично зламав радянську кригу, яка сковувала всіх нас, яка заважала Україні рухатися вперед. Він був одним із тих, хто змінював життя, людей, менталітет. Він казав: не бійтеся, ми – українці», – зазначив у своїй промові заступник голови Волиньради і товариш Івана Корсака Григорій Пустовіт.

За вагомий внесок у розвиток національної культури і літератури, меценатство та підтримку талановитих творців він також нагородив грамотою обласної ради Віктора Корсака.

Цьогоріч лауреатом премії у 100 тисяч гривень став львівський поет, драматург і прозаїк Ігор Гургула з історичним романом «Вершник волі».

Він першим зобразив досі маловідомі факти з життя очільника Організації Українських Націоналістів полковника Євгена Коновальця. У творчому доробку автора - 5 романів, 15 повістей, понад 150 новел, 20 п'єс, а також збірки поезії та есеїв.

Під час церемонії відбулося також нагородження переможців конкурсу дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака. Цьогоріч темою дописів стали «Місцеві супергерої, які наближають перемогу». Окрім того було презентовано і десятитомник творів Івана Корсака.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​

 Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські ветерани на відборі до міжнародних змагань показали достойний результат.

Реклама Google

Telegram Channel