Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Волинський рятувальник після поранення на Донеччині планує повернутись у стрій

Олександр Андріюк.

Фото Головне управління ДСНС України у Волинській області.

Волинський рятувальник після поранення на Донеччині планує повернутись у стрій

Олександру Андріюку — 36. З 2017 року — він служить в пожежно-рятувальному підрозділі селища Турійськ. Був пожежним, згодом — водієм пожежного автомобіля

Разом з колегами упродовж травня — липня ніс службу на Донеччині: волиняни підсилювали тамтешні підрозділи.

Тривала посушлива погода та часті обстріли призвели до масштабних загорянь у лісах. Полум'я приступало впритул до населених пунктів. Траплялися чергування, коли рятувальники переміщалися з пожежі на пожежу без перепочинку. Призупинити їх могли лише повторні удари ворога — тоді переміщалися в укриття, а опісля поверталися далі боротися зі стихією, що вибухала з новою силою.

Як стверджує Олександр, увесь його професійний досвід поділяється на два періоди — до і після ротації на прифронтові території. Такого масштабу руйнувань та інтенсивності бойових виїздів, як на Сході, у його практиці не було. Попри колосальне фізичне і моральне навантаження переконує, що, можливо, саме на Донеччині відчув, що він там, де й має бути, і робить те, що повинен і вміє найкраще.

Нині Олександр Андріюк перебуває на лікуванні після отриманих на Сході травм — в останній день ротації пожежний автомобіль, на якому вони працювали на ліквідації лісової пожежі, наїхав на боєприпас. Унаслідок детонації Олександр Андріюк отримав найважчі травми з-поміж колег — у нього складні переломи гомілкових кісток і п'ятки лівої ноги. Його побратими уже приступили (або найближчим часом приступлять) до виконання службових обов'язків.

Після одужання Олександр не розглядає для себе інших варіантів — планує повернутися в рідний підрозділ, адже лікарі дають позитивні прогнози.

— Мені важливо бути корисним людям, внести хоч маленьку крихту в загальну справу боротьби і майбутньої перемоги, яка обов'язково буде, — запевняє Олександр Андріюк, інформує Головне управління ДСНС України у Волинській області.

Реклама Google

Telegram Channel