Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Померла «найстаріша кішка у світі»

Волинь-нова

Померла «найстаріша кішка у світі»

Тварина померла у віці, еквівалентному 152 людським рокам

Тварині було 33 роки. Розі пішла з життя в коридорі квартири в Норвічі, Велика Британія, поруч із 73-річною власницею Лайлою Бріссетт.

Про це пише ТСН з посиланням на Daily Star.

Народившись 1991 року, вона була неофіційною власницею титулу, оскільки офіційно найстарішою кішкою на планеті вважається 28-річна Флоссі з графства Кент. Розі виповнилося 33 роки 1 червня цього року, і вона померла у віці, еквівалентному 152 людським рокам.

Лайла, яка забрала Розі, коли та була ще кошеням, з розбитим серцем сказала: «Я дуже сумую за нею. Вона не дуже добре почувалася і одного разу вона просто вийшла в коридор, лягла і померла. Але залишилося багато хороших спогадів, і я щаслива, що ми провели час разом».

 

 Розі любила їсти і спати, вона часто дрімала на підвіконні будинку Лайли.

До Лайли звернулася організація з порятунку котів у 90-х роках, коли Розі була ще кошеням і попромила прихистку після того, як її перші господарі зрозуміли, що їхня донька страждає на алергію. Лайла, яка овдовіла, раніше врятувала кота, що зазнав жорстокого поводження, і бездомного собаку, тому з радістю прийняла Розі у свій дім.

Представник Книги рекордів Гіннеса заохочував Лайлу надіслати заявку на Розі, щоб вони розглянули її минулого року, але вона так і не дійшла до цього.

Найстарішим котом в історії вважається Крем Пафф з Остіна, штат Техас, США. Він народився 3 серпня 1967 року і прожив до 6 серпня 2005 року – 38 років і три дні.

Реклама Google

Telegram Channel