Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Владика Михаїл побував на престольному святі у волинському селі (Фото)

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено доброчинців й активних вірян.

Фото: Волинська єпархія Православної Церкви України.

Владика Михаїл побував на престольному святі у волинському селі (Фото)

У храмі Воздвиження хреста Господнього, що в селі Боратині Луцького районного деканату, митрополит Луцький і Волинський очолив урочисте Богослужіння

На Літургії разом із керуючим єпархією молилися декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель протоієрей Іван Пахолок, інше духовенство.

Про це повідомила Волинська єпархія Православної Церкви України.

«Чому свято Воздвиження для нас таке важливе? – звертається у проповіді керуючий єпархією. - Бо сповнюються всі пророцтва, сказані про Ісуса Христа. Древо як перетин двох дерев'яних дощок стає символом Християнства і від нього походить слово «хрест». Через хрест відкривається нам вічність у воскреслому Спасителеві. Людина як Боже творіння живе не лише потребами тіла, але й потребами душі, її спасінням і наслідуванням Царства Небесного, стає причасницею Святих Тайн. Знаряддя, використане для розп’яття Ісуса Христа, тепер є символом нашого спасіння».

На завершення владика побажав, «щоби споглядаючи на хрест, ми в ньому бачили не лише розіп'ятого Спасителя, але й велику Божу любов до нас». Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено доброчинців й активних вірян.

Божий дім в Боратині зведено в 1907 році чеськими поселенцями, які жили в цьому селі протягом 1872–1947 роках. Його побудовано в готичному стилі з матеріалів місцевого виробництва та оздоблено вітражами. За радянських часів влада його закрила і влаштувала тут клуб. У 1994 році церкву відкрили, освятили і відновили богослужіння», йдеться в повідомленні.

 
 
 
 

Читайте також: «Рашисти-нелюди знищили будинок - ікона вціліла. Волинська журналістка просить про допомогу».

Реклама Google

 

Telegram Channel