Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Колишній співробітник банку організував у Луцьку шахрайський кол-центр (Відео)

Триває слідство.

Фото: vl.npu.gov.ua.

Колишній співробітник банку організував у Луцьку шахрайський кол-центр (Відео)

Організатор, адміністраторка та ще 18 «працівників» облаштували цілий офіс з робочими місцями: тут вони телефонували до громадян та шахрайським шляхом намагались заволодіти їх грошовими коштами

Заходи з викриття та затримання зловмисників днями провели працівники управління карного розшуку ГУНП спільно зі слідчими Луцького РУП, відділом протидії кіберзлочинам у Волинській області Департаменту кіберполіції, за силової підтримки спецпризначенців КОРД, з залученням можливостей відділу кримінального аналізу та оперативних служб ГУНП. Процесуальне керівництво – Луцька окружна прокуратура.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Налагодив роботу кол-центру 33-річний фігурант, який мешкає в Луцьку. Раніше він мав досвід роботи в банку, тож розумів, як діють і говорять справжній банківські працівники, телефонуючи до людей. Залучив до цього ще 19 осіб віком від 19 до 26 років – майже всі волиняни, інші – з Дніпра.

Чоловіки та жінки приходили в кол-центр як на «роботу»: усі вони мали методичні рекомендації, як «розводити» людей на гроші, а також готові відповіді на можливі запитання від громадян. 

Під час санкціонованих обшуків в офісі шахрайського кол-центру та за місцем проживання організатора вилучили термінали мобільного зв’язку, системні блоки, робочі зошити з чорновими записами та інші докази протиправної діяльності.

Викритий волинськими поліцейськими кол-центр встиг «попрацювати» кілька днів. Нині його діяльність припинили. 

За процесуального керівництва прокуратури, слідчі розслідують кримінальне провадження, відкрите за ст. 190 Кримінального Кодексу України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Внаслідок ДТП на Волині постраждало 5 осіб.

Реклама Google

Telegram Channel