Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Волинські бойові медики розповіли про навички, що рятують життя

Перше бойове завдання, коли земля здригалася під ногами від вибухів і кулі свистіли над головою, запам’яталось на все життя.

Фото: Скрін із відео/Військова частина 1141 НГУ.

Волинські бойові медики розповіли про навички, що рятують життя

Бойові медики волинського підрозділу Національної гвардії України на псевдо Будик і Гном на початку повномасштабного вторгнення росії повернулися в Україну з-за кордону, аби стати на захист держави

Нині вони повернулися з зони бойових дій і продовжують розвивати свій професійний рівень.

Історію парамедиків розповіли на Facebook-сторінці військової частини № 1141 НГУ, пише Суспільне. 

Обидва гвардійці пройшли підготовку у спеціалізованих навчальних центрах, де успішно завершили навчання й отримали навички для надання домедичної допомоги на полі бою.

Бойовий медик на псевдо Будик зазначив: піти на курси бойового медика вирішив самостійно, з власної ініціативи, і після успішного завершення приступив до своїх обов'язків у роті. Після того, як підрозділ парамедика виїхав на Запорізький напрямок, «Будик» надавав домедичну допомогу вже на полі бою.

«Ти зробив свою справу, і коли вже доходить до точки передачі водієві, які роблять дуже вадливу роботу, вивозячи наших поранених хлопців на великих швидкостях. Це єдиний механізм. Для того, щоб виконувати свої обов'язки та поставлені задачі дуже добре, треба вчитися, вчитися і ще раз вчитися. І тоді все буде добре, все буде Україна!» — сказав парамедик.

Зі слів військового, перше бойове завдання, коли земля здригалася під ногами від вибухів і кулі свистіли над головою, запам’яталось на все життя.

«Я зосередився на своєму першому пораненому, намагаючись не помічати небезпеки навколо. Кожен рух був швидким і впевненим: зупинити кровотечу, накласти турнікет, стабілізувати стан. У голові була лише одна думка: «Встигнути, не втратити», — розповів Будик.

Медик на псевдо Гном розповів, що евакуація з поля бою є одним із найголовніших аспектів під час надання домедичної допомоги. З його слів, важливо швидко оцінити ситуацію та прийняти рішення, що саме потрібно зробити в перші хвилини після поранення.

«До вторгнення мій фах був «фізична культура». Коли я повернувся до лав НГУ, я перекваліфікувався, так як зараз в активних бойових діях бойових медиків більше потрібно... Ми використовуємо прості, але ефективні методи: накладання турнікета, забезпечення прохідності дихальних шляхів, зупинка кровотечі й евакуація з поля бою», — сказав парамедик.

Після закінчення навчань нацгвардійці виконували завдання як бойові медики на Запорізькому напрямку. Повернувшись зі зони бойових дій, бійці на псевдо Будик і Гном не лише продовжують вдосконалюватися, але й передають діляться набутим досвідом і знаннями, зазначили у пресцентрі військової частини.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинський рятувальник після поранення на Донеччині планує повернутись у стрій.

Реклама Google

Telegram Channel