Курси НБУ $ 41.36 € 46.01
Волинянка прагне розвинути екотуризм у віддаленому селі на Волині

Волинянка мріє привабити туристів у село.

Фото: БУГ.

Волинянка прагне розвинути екотуризм у віддаленому селі на Волині

Поблизу села Селець Володимирського району Зимнівської громади знаходиться невелике село Марія-Воля

Воно майже нічим непримітне, окрім яскравої ентузіастки, яка прагне зробити з нього туристичну зону відпочинку та реабілітації. Волинянка Інна Лісовська роками вдихає життя в цю забуту богом місцевість. 

Про це пише БУГ.

Багато років жінка прожила в Нововолинську, де у неї була державна робота. Проте, після розлучення з чоловіком Інна вирішила кардинально змінити життя і переїхати в маленьке село у Зимнівській громаді – Марія-Воля.

Тут вона починає активно займатися господарством, а також поринає в сироваріння. Власноруч виготовляє крафтові сири різних видів: бринзу, чечель, адигейський сир, м’які сири, рулетні з червоною рибою. Клієнтів поки що небагато, купують сири переважно знайомі. Жінка має сторінку з своєю продукцією в інстаграмі, фейсбуці та вайбері.

Окрім цього, волинянка вважає, що у селі Марія-Воля можна організувати зону відпочинку та відновлення для ветеранів війни. Тому спонукає міську раду взяти це до уваги.

Велика проблема – дорога. На жаль, до села не курсують маршрутки, хоча кілька років тому селищна влада вирішила оновити зупинку. А взимку сюди навіть швидка допомога не може доїхати. Жінка неодноразово зверталася до селищного голови, щоб відремонтували дорогу. Поки що – безрезультатно.

Інна мріє, щоб у Марію-Волю приїжджали туристи. Має багато планів для розвитку своєї ділянки: хоче облаштувати ставок, зробити гойдалку з панорамою безкраїх краєвидів. Власними силами почала робити теплиці для вирощування органічної городини. Для всіх прагнень жінці не вистачає рук. Тож вона закликає однодумців об’єднуватися та разом розвивати екотуризм.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські бойові медики розповіли про навички, що рятують життя.

Реклама Google

Telegram Channel