Курси НБУ $ 41.41 € 46.12
На Рівненщині посадовець з правоохоронцем організували схему уникнення мобілізації

Триває слідство.

Фото: ДБР.

На Рівненщині посадовець з правоохоронцем організували схему уникнення мобілізації

«Послуга» коштувала у середньому 100 тис. грн, проте якщо військовозобов'язаний вже перебував у розшуку за матеріалами ТЦК, то сума зростала майже на 10%

Працівники ДБР повідомили про підозру старості одного з округів Радивилівської міської ради у Рівненській області та місцевому правоохоронцю, які організували заробіток на ухилянтах.

Про це повідомляє ДБР.

Староста згідно зі своїми повноваженнями видавав повістки щодо виклику чоловіків до військкомату. Під час видачі повісток він натякав, що може допомогти з ухиленням від військової служби.

Схема полягала в тому, що його знайомий правоохоронець штучно відкривав на військовозобов’язаного кримінальне провадження, за яким йому могло бути призначене умовне покарання строком на 1-2 роки. На час слідства та на термін відбування покарання «клієнти» уникали мобілізації.

Схема діяла з березня до травня 2024 року, коли було затримано «на гарячому» правоохоронця. Наразі його вже звільнено зі служби.

Працівники ДБР викрили 5 оборудок, які встигли провести фігуранти. Слідство триває, встановлюються повне коло причетних осіб та всі факти протиправної діяльності.

Старості та правоохоронцю повідомлено про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України за попередньою змовою групою осіб, одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою, поєднане з вимаганням (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 та ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Обом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 млн. 200 тис. грн для правоохоронця та 900 тис. грн – для старости. 

Процесуальне керівництво здійснює Рівненська обласна прокуратура.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Вилучені у депутата Рівненської обласної ради 104 мільйони гривень, перерахували до держбюджету.

Реклама Google

Telegram Channel