Курси НБУ $ 41.41 € 46.12
У Ковелі будують приміщення для нового магнітно-резонансного томографа

Фінансується будівництво за рахунок бюджету громади та власних коштів МТМО, а сам томограф місто отримає безкоштовно.

Фото Ковельська міська рада.

У Ковелі будують приміщення для нового магнітно-резонансного томографа

Роботи тривають згідно з графіком

У Ковельському МТМО в найближчій перспективі з’явиться комунальний магнітно-резонансний томограф.  Обстеження на ньому проводитимуть безкоштовно для тих мешканців Ковельської громади, які матимуть електронне скерування від сімейного лікаря чи вузькопрофільного спеціаліста, інформують в міській раді.

 

 Наразі триває будівництво  спеціального приміщення для встановлення МРТ. Крім того, двоповерхова добудова площею 400 квадратних метрів дозволить розширити відділення реабілітації. Фінансується проєкт за рахунок бюджету громади та власних коштів МТМО.

Апарат магнітно-резонансної томографії Ковель безкоштовно отримає за спільним проєктом  Міністерства охорони здоров’я та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Сьогодні  на об’єкті побували міський голова Ігор Чайка, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, начальник  управління охорони  здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух.

Генеральний  директор Ковельського МТМО Валентин Вітер поінформував, що роботи ведуться згідно з графіком. Спеціалісти проходять сертифікацію для роботи на новому обладнанні.

За словами начальника профільного управління ОДА, Ковельське МТМО  –  потужний медичний заклад, яких мало є не лише на Волині, але й в Україні. Ковельські медики виконують широкий спектр лікувально-діагностичних процедур, оперативних втручань та лікувальних маніпуляцій.

 

 – Очікуємо, що до кінця року МРТ буде в Ковелі. Ми матимемо сучасну лікувально-діагностичну апаратуру, яка працюватиме на благо мешканців Ковельщини та усієї Волині. У нас є черги на проходження діагностики на такому обладнанні, адже не так багато безкоштовних МРТ ми маємо в області. Поява такого в Ковелі  стане  ще одним досягненням в організації процесу медичного обслуговування наших громадян, – наголосив Юрій Легкодух.

На думку міського голови Ігоря Чайки,  усі, хто дотичний до реалізації проєкту, спрацювали  досить ефективно. Важливо, що і депутати міської ради підтримали рішення виділити кошти на будівництво приміщення для МРТ. Реалізація проєкту дозволить зробити ще один вважливий крок в напрямку поліпшення якості медичних послуг для мешканців Ковельської міської територіальної громади.  

Реклама Google

Telegram Channel