Курси НБУ $ 41.41 € 46.12
Храм, в якому волинська громада провела в останню путь 200 Героїв

Храму - 8 років.

Фото Офіційний сайт Володимира.

Храм, в якому волинська громада провела в останню путь 200 Героїв

17 вересня храмове свято відзначила церква Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії у Володимирі

Володимирська сторінка російсько-української війни нерозривно пов’язана із цією культовою спорудою, адже саме у стінах храму ми попрощались із більшістю із двох сотень загиблих воїнів громади.

 

 За вісім років свого існування церква стала не тільки місцем для проведення богослужінь, а й осередком патріотизму, безмірної любові до України, яку прищеплюють маленьким прихожанам ще змалечку у недільній школі, що функціонує при храмі.

 

 На святкову службу сьогодні зібралась численна паства, чимало хто прийшов у традиційному українському одязі – у вишиванках. Настоятель отець Євген Рябець запросив на спільну молитву єпископа Матфея, священнослужителів з інших церков Володимирщини, а також з рідної йому Львівщини. Як завжди, прийшов і отець Лєшек Кошляга із сусіднього костелу Іоакима і Анни.

 

 Присутній на богослужінні міський голова Ігор Пальонка привітав парафіян зі святом, подякував всечесним отцям і мешканцям громади за єдність, спільну молитву за перемогу та мир в Україні.

Звучали святкові піснеспіви, вихованці недільної школи читали зворушливі вірші, всі разом співали «Боже великий, єдиний, нам Україну храни», а наприкінці учасники свята доєднались до хресного ходу під хоругвами, повідомили на сайті громади.

Реклама Google

Telegram Channel