Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
У громаді на Волині чотирьох батьків попередили про відповідальність за неналежне виховання дітей

Соцпрацівники з батьками провели профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства.

Фото: kopachivska-gromada.gov.ua.

У громаді на Волині чотирьох батьків попередили про відповідальність за неналежне виховання дітей

Працівники Центру надання соціальних послуг та служби у справах дітей Копачівської сільської ради спільно із старостами здійснили соціальні візити у вразливі сім’ї громади

У ході роботи відвідали 4 сім’ї, де батьки неналежним чином виконують свої обов’язки з виховання дітей, обстежили умови проживання 12 дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей та опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це інформують у Копачівській громаді.

Проінспектували 6 кризових сімей, де виховується 20 дітей, які перебувають під соціальним супроводом Центру надання соціальних послуг.

З батьками провели профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, ведення здорового способу життя, забезпечення належних умов для проживання та розвитку дітей. Увагу акцентували на готовності дітей шкільного віку до навчання, недопущення пропусків уроків без поважних причин. 

Чотирьох батьків попередили про відповідальність за неналежне виконання своїх обов'язків з виховання дітей.

Також соцпрацівники обстежили умови проживання 4 дітей-сиріт в сім’ях опікунів, проаналізували умови утримання, навчання, виховання дітей.

Відтак встановили, що діти, над якими встановлена опіка/піклування, забезпечені усім необхідним для проживання, виховання та розвитку, залучені до навчання, перебувають під наглядом сімейного лікаря, отримують належні їм соціальні виплати. Під час візиту з опікунами/піклувальниками і дітьми проведені бесіди. Фактів порушення прав дітей не виявлено.

Усім сім’ям надані соціальні послуги відповідно до потреб. А багатодітні, малозабезпечені сім’ї отримали благодійну допомогу (дитяче харчування, одяг, взуття, засоби гігієни).

З метою соціального захисту дітей в осінньо-зимовий період працівники сільської ради провели профілактичну роботу з батьками щодо дотримання у родинах правил безпечного користування електроприладами, пічним опаленням, готовності до  відключень електропостачання, відсутності телефонного та іншого зв’язку, забезпечення одягом відповідно до сезону та іншими ресурсами, запасами продуктів харчування, особливостей догляду та виховання у період суттєвого зниження температури повітря.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громада з Волині налагоджує партнерство з громадою із Швеції.

Реклама Google

Telegram Channel