Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Волинянка потрапила на гачок до шахраїв та втратила 38 тисяч гривень

Будьте пильні!

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Волинянка потрапила на гачок до шахраїв та втратила 38 тисяч гривень

Під приводом надання грошової допомоги зловмисники виманили у довірливих громадянок чималі кошти

До поліції надійшла заява від жительки села Раків Ліс, Камінь-Каширського р-ну про те, що невідомі особи шахрайським шляхом, надіславши повідомлення про «Є-допомогу», перерахували з картки для виплат заявниці «Монобанк» собі на рахунок грошові кошти в сумі 38400 грн.

Про це повідомляє Камінь-Каширський районний відділ поліції.

Подібний прикрий випадок стався і у жительки села Брониця, Камінь-Каширського р-ну. Шахраї, використовуючи невідомий номер телефону в меседжері «Vibеr» надіслали фішингове посилання про отримання «Є-допомога». Жінка ввела свої персональні дані та дані банківської картки, з якої було списано кошти на оплату послуг в Інтернет-магазині FЕCEBK. Сума завданих збитків становить 16 626 гр.

Потрапила на гачок до шахраїв жителька села Залаззя, Камінь-Каширського р-ну. Невідомі особи, шахрайським шляхом, під виглядом нарахування «Є-допомога» за допомогою електронно-обчислювальної техніки з банківської картки заявниці «Приватбанк» здійснили переказ грошових коштів на картковий рахунок. Сума завданих збитків становить 520 грн.

Як виглядає сповіщення про зарахування грошової допомоги.

Усі онлайн-послуги, що стосуються виплат від держави, міжнародних організацій можна отримати лише на порталі та в застосунку Дія, який потрібно завантажити лише з офіційного порталу Дія. Про зарахування коштів можуть повідомляти лише Дія та банк push-сповіщенням, у якому міститься лише текст, — жодних посилань. До того ж кошти зараховуються на картку автоматично, і ви можете одразу перевірити баланс у своєму онлайн-банкінгу.

􀆔 ● Якщо хтось вам пропонує отримати грошову допомогу через чат-бот, — це шахрайська схема! Якщо для отримання допомоги потрібно сплатити державне мито — це також шахрайська схема, оскільки під час отримання допомоги державне мито не сплачується.

􀆔 ● Офіційну інформацію про грошову допомогу від держави та міжнародних організацій шукайте на державному сайті.

􀆔 ● Будьте уважними до деталей під час введення своїх персональних даних, паролів, карткових реквізитів. Завжди звертайте увагу на доменне ім’я та зону сайту. Використовуйте для перевірки посилань та сайтів функціонал, який за лічені секунди безкоштовно перевірить сайт на шахрайство та віруси.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel