Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Боксер Усик на волі: у Польщі з нього зняли кайданки

«Респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов’язки незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії».

Фотоколаж із сайту glavred.info.

Боксер Усик на волі: у Польщі з нього зняли кайданки

Чемпіона світу WBC, WBO, WBA та IBO у надважкій вазі Олександра Усика затримала поліція в аеропорту Кракова ввечері 17 вересня

Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк у своєму Telegram-акаунті.

 

Трохи згодом дружина боксера Катерина, у своєму Instagram-акаунті запевнила, що хвилюватися немає підстав.

«Все нормально, все добре. Пізніше Олександр все пояснить. Нічого кримінального не сталось», – написала Катерина кацапською (це тільки на камери вони говорять ніби українською, а від хвилювання «попалилася» тут Катюша).

Фотоскрін з інстаграм-каналу Катерини УСИК.
Фотоскрін з інстаграм-каналу Катерини УСИК.

 Пізніше польський промоутер Анджей Василевський розповів, що Усик збирався летіти в Іспанію, де мав пройти тренувальний збір перед боєм з Ф'юрі. З незрозумілих причин на борт літака не хотіли пускати товариша Усика. Олександр повідомив, що без нього не полетить, у результаті обох затримали.

Ще пізніше сам боксер Олександр Усик повідомив, що в аеропорту Кракова, де його затримали, сталося непорозуміння та подякував українським дипломатам за підтримку.

 «Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам з підтримку. 

І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії. Слава Богу за все», – написав  Усик в Instagram.

Фотоскрін з інстаграм-сторінки Олександра УСИКА.
Фотоскрін з інстаграм-сторінки Олександра УСИКА.

Перед цим Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з боксером Олександром Усиком після його затримання та повідомив, що його відпустили «і більше його ніхто не затримує».

«Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона. 

Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова», – написав Володимир Зеленський у Telegram.

Доповнення:

За інформацією авторитетного інсайдера ESPN Майка Коппінджера, працівники аеропорту у Кракові визначили, що фізичний стан Усика та його тренера Сергія Лапіна був непридатний для перельоту.

Обом відмовили у перельоті. У команді Усика пояснили такий стан втомою. Через мовний бар'єр і те, що Усик стверджував, що нічого не порушував, його і Лапіна було затримано», – повідомив Коппінджер, інформує sport.ua.

Читайте також: Як закінчилася на Волині битва за чемпіонство.

Реклама Google

Telegram Channel