Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
У громаді на Волині прийняли рішення про відключення боржників від водопостачання

З наявних 2054 абонентів, 304 боргують підприємству 486 528 грн.

Фото: facebook.com.

У громаді на Волині прийняли рішення про відключення боржників від водопостачання

Сьогодні, 18 вересня 2024 року, у Горохові під головуванням міського голови Віктора Годика пройшла робоча нарада

Під час наради розглядали стан оплати за спожиті житлово-комунальні послуги, а саме в частині водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляє Горохівська міська рада.

Як поінформував присутніх керівник ВУЖКГ Горохівської міської ради Сергій Кінах, маємо нестабільну ситуацію зі сплати населенням за надані підприємством послуги.

Відтак, станом на вересень зафіксовано значну заборгованість по сільських населених пунктах. З наявних 2054 абонентів, 304 боргують підприємству 486 528 грн.

По місту Горохів ситуація теж не тішить – заборгованість становить понад 300 000 грн. Увагу привертає той факт, що нажаль, є громадяни, котрі постійно не сплачують за послуги та мають досить суттєві заборгованості. Воєнний стан не звільняє громадян України від сплати за комуналку.

По відношенню до таких громадян міським головою дано доручення про вжиття кардинальних рішень, а саме: відключення споживачів від водопостачання у разі непогашення боргу та подання судових позовові для відшкодування заборгованості. Порядок відключення прописано у законі «Про житлово-комунальні послуги». Відповідно до ст. 26 виконавець має право припинити подачу води, якщо абонент не погасив борги протягом 30 днів із дня отримання попередження.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині обрали нового керівника і заступника обласної профспілки працівників соцзахисту.

Реклама Google

Telegram Channel