Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Ще один нардеп від «Слуги народу» утік з України

«Ну як я вас, «лохи»?».

Фото із сайту bastion.tv.

Ще один нардеп від «Слуги народу» утік з України

Ну як утік – попередили, дозволи виїхати. Хіба ви в цьому сумнівалися, українці, як власть імущі вважають вас за «лохів»

Отож,  народний депутат, Андрій Одарченко, який підозрюється у корупції, ймовірно втік за кордон.

Про це повідомило НАБУ.

«За попередніми оперативними даними детективів НАБУ чинний народний депутат України, обвинувачений у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення, порушив покладені на нього процесуальні обов’язки та незаконно перетнув державний кордон», – йдеться у повідомленні.

Реклама Google

Наразі прокурором заявлено клопотання про стягнення внесеної обвинуваченим застави у сумі 15 млн гривень в дохід держави та оголошення його в розшук.

У свою чергу САП повідомляє, що народний депутат, обвинувачений у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України сьогодні не з’явився до Вищого антикорупційного суду.

Відомства не називають імені нардепа, але обставини справи вказують на 45-річного нардепа від «Слуги народу» Андрія Одарченка.

Як відомо, 1 листопада 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції «Слуги народу» Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Нардеп хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко обіймав посаду ректора (дію контракту якого призупинено).

У листопаді 2023 року суд застосував щодо нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 15 млн грн застави.

Заставу нардеп вніс. На Одарченка було покладено відповідні процесуальні обов’язки, серед яких здати свої паспорти для виїзду закордон та носити електронний засіб контролю.

У САП відзначили, що «попри рішення суду органами внутрішніх справ до особи не було застосовано електронний засіб контролю».

На засіданні суду прокурор САП припустила, що Одарченко міг втекти за кордон.

Прокурор припустила, що депутат покинув територію України через Закарпатську область. 

18 вересня у суді був запланований допит обвинуваченого.

Читайте також: Головний паплюжник Петра Порошенка у Верховній Раді став… сенатором у росії.

Telegram Channel