Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Минулого тижня на Волині майже 140 дітей захворіли на COVID-19

Дбайте про своє здоров'я!

Фото ілюстративне / facebook.com.

Минулого тижня на Волині майже 140 дітей захворіли на COVID-19

В серпні на Волині зареєстровано понад 2 тисячі лабораторно підтверджених випадків COVID-19, зокрема, виявлено субваріант «FLiRT»

У вересні спостерігається тенденція до зниження захворюваності на 7,3% (446 випадків минулого тижня проти 481 – попереднього). Проте, з початком навчального року стали частіше хворіти діти.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Минулого тижня серед них зареєстровано 139 випадків COVID-19 (103 – за попередній тиждень). Загалом, госпіталізовано понад 40 людей, чверть із них – діти.

Фахівець нагадала симптоми хвороби і наголосила, що при їх появі необхідно звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням. Це допоможе уникнути ускладнень COVID-19, зокрема, пневмонії, тромбозів, міокардиту й інших серцево-судинних недуг. Не менш важливо залишатися вдома, дотримуватися режиму самоізоляції, збалансовано харчуватись, достатньо спати і посилити питний режим.

Згідно з оновленими рекомендаціями МОЗ, для більшості людей треба отримати одну дозу вакцини, а для людей з груп ризику – ревакцинація кожні 6-12 місяців. Це ті, в кого ослаблений імунітет, є супутні, важкі хронічні захворювання, вагітні, люди віку 60 +, представники професійної групи ризику (вчителі, медики, військовослужбовці, працівники критичної інфраструктури, тощо).

Зараз в області є омікронспецифічна вакцина Comirnaty, призначена для вакцинації дорослих та підлітків віком від 12 років і старше. Для дітей від 5 до 11 років доступна педіатрична форма лікарського засобу.

Також дуже важливо отримати захист тим, хто ще не вакцинований від дифтерії, правця й кашлюка або щеплений з порушенням Календаря. Саме зараз в Україні триває кампанія з додаткової імунізації проти цих небезпечних хвороб і такі люди мають нагоду вакцинуватися безкоштовно.

Дізнатися про свій вакцинальний статус, або дитини можна у сімейного лікаря чи педіатра. Якщо щеплення пропущене, або немає достовірних даних про проведені щеплення, медик дасть направлення на вакцинацію і проконсультує щодо подальшого плану дій.

Вакцини, необхідні для щеплення дітей і дорослих від кашлюка, дифтерії та правця, наявні в пунктах та кабінетах вакцинації. Вони закуплені державним коштом і є безоплатними для громадян України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На станції Вернадського обирають ім'я новонародженому тюленятку.

Реклама Google

Telegram Channel