Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Що таке гербіциди і як вони діють?

Фото: agropioneer.com.ua.

Що таке гербіциди і як вони діють?

Бур'яни – одвічна проблема для фермерів і садівників. Ці небажані рослини завжди заважали вирощуванню сільськогосподарських культур, відбираючи у культурних рослин воду, поживні речовини та сонячне світло. І хоча століттями люди борються з ними вручну, виснажливо прополюючи поля, сьогодні ми маємо потужного помічника – гербіцид.

Гербіциди - це спеціальні хімікати, які значно полегшують боротьбу з бур'янами, економлять час і сили. Завдяки їм аграрії можуть захистити свої поля від непроханих «гостей» і отримати кращий урожай. Але що це таке, які вони бувають і як працюють? Розберімось в цьому докладніше.

Що таке гербіциди?

Це спеціальні хімікати, які застосовуються для боротьби з бур'янами. Вони містять сильнодіючі речовини, які можуть залишатися в ґрунті тривалий час. Іноді це може вплинути на наступні посіви, і таке явище називається «гербіцидний ефект».

Існують різні їх види, кожен з яких має свої особливості. За характером дії вони поділяються на дві основні групи. Перші – гербіциди суцільної дії, які знищують усі рослини, на які потрапляють. Їх використовують до появи сходів культурних рослин або для підготовки поля перед посівом. Друга група – гербіциди вибіркової (селективної) дії, які знищують бур'яни, але не завдають шкоди культурним рослинам. Їх використовують вже після появи сходів.

Також вони відрізняються за способом впливу:

  • Контактні засоби діють тільки на ті частини рослин, які на них потрапляють. Вони швидко знищують листя і стебла, але бур’ян може відрости.
  • Більш ефективні системні – вони проникають всередину рослини та поширюються по всіх його частинах, включаючи коріння. Завдяки цьому вони вважаються особливо ефективними проти багаторічних бур'янів.
  • Існують також ґрунтові гербіциди, які вносяться в ґрунт і знищують насіння бур’янів ще до того, як вони проростуть.

Враховуючи різноманітність гербіцидів та їх потужну дію, дуже важливо купувати ці препарати у надійних постачальників. Це гарантує якість та ефективність продукції, а також допомагає уникнути підробок, які можуть зашкодити вашому врожаю. Наприклад, якщо вам потрібні гербіциди суцільної дії замовляйте в Агро Піонер – це надійний і перевірений постачальник сільськогосподарської продукції.

Реклама Google

Telegram Channel