Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Які схеми використовують шахраї, коли полюють на гроші волинян

Будьте обачні - не дайте себе ошукати.

Фото: Фейсбук.

Які схеми використовують шахраї, коли полюють на гроші волинян

Існує 10 поширених схем шахрайства, які злочинці використовують під час продажу товарів через інтернет

Як не потрапити на гачок до шахраїв, –

розповіли у Камінь-Каширському районному відділі поліції.

1. Фальшиві інтернет-магазини: шахраї створюють фальшиві інтернет-магазини, щоб отримати гроші від покупців, не відправляючи товар. Зазвичай ці шахрайські сайти мають нереалістично низькі ціни, відсутність контактної інформації та обмежену інформацію про товари.

2. Підроблені товари: шахраї можуть продавати підроблені товари, видаючи їх за оригінальні. Вони використовують фотографії та описи справжніх товарів, щоб ввести в оману покупців.

3. Неадекватна ціна: «продавці» пропонують товари за нереалістично низькими цінами, щоб зацікавити покупців.

4. Повна або часткова відмова від відправлення товару: шахраї можуть узяти гроші за товар, але ніколи не відправити його, або відправити товар низької якості, що не відповідає опису.

5. Недоставка товару після передоплати. Для багатьох продавців передоплата за товар є захистом від недобросовісних покупців, які не забирають товар на пошті. Знаючи це, покупці йдуть на умови продавця і вносять часткову або повну передоплату на карту продавця. Шахраї активно користуються цією звичкою: вимагають передоплату за товар, але в решті решт нічого не відправляють, а покупця просто блокують в усіх месенджерах та соціальних мережах.

6. Крадіжка особистої інформації: шахраї можуть просити в покупців їхню особисту інформацію, як-от дані кредитних карток або фотографію паспорта, а потім використовувати цю інформацію для крадіжки особистих коштів чи оформлення кредитів.

7. Фішинг і крадіжка рахунку: «продавець» надсилає посилання для оплати через нібито інтернет-магазин, таким обманом змушуючи користувачів ввести особисті дані та реквізити банківської картки на фейковому сайті.

8. Фальшиві відгуки: накручування позитивних відгуків використовують для того, щоб підтвердити легітимність сторінки та начебто відправлених товарів.

9. Спотворення інформації про товари: продавець надає неточну інформацію або таку, що вводить в оману — описи товару, його стан або вартість. Покупці отримують товари, які не відповідають представленим описам. Для продажу товарів низької якості часто створюють лендінги — сайти, що містять одну сторінку про один товар.

10. Шахрайство з дропшипінгом: у цій схемі продавець продає за завищеними цінами товари, яких у нього немає на складі. Після оформлення замовлення покупцем, продавець купує товар в офіційного дилера або деінде, та оформлює доставку безпосередньо на покупця. Покупець може отримати товар, що відрізняється від рекламованого, або отримати товар за який потрібно ще раз розрахуватись, але вже реальному продавцю.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянка потрапила на гачок до шахраїв та втратила 38 тисяч гривень.

Реклама Google

Telegram Channel