Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
У музей на Волинь захисники з фронту передали експонати мілітарного характеру

Ці експонати знайдуть своє місце в експозиції «Україна незламна».

Фото: Фейсбук.

У музей на Волинь захисники з фронту передали експонати мілітарного характеру

У Ковельському історичному музеї діє тематична виставка «Україна незламна», один із розділів якої сформований у відповідь на виклик часу і присвячений подіям російсько-української війни

Метою музефікації сучасної російсько-української війни є відтворення історичної правди, усвідомлення того, що війна триває і засвідчення пошани до наших захисників.

Про це повідомила головний зберігач фондів у музеї Мирослава Мороз. 

Серед експонатів виставки – чимало артефактів з передової.

Сьогодні колекція музею поповнилась новими експонатами у кількості 12 одиниць.

Серед яких: картонні тубуси від порохового заряду до снарядів 155 мм, тубус НАТО з-під підривника до снаряду 155 мм, реактивний двигун та направляюча з нього від ПТРК «Стугна»; капелюх одного з поранених бійців, ворожа агітаційна література тощо.

Артефакти сучасної війни надіслав наш колега та представник Хорунжої Служби 3 ОШБр Олександр Мірошниченко. Бійці 3-ї Окремої штурмової бригади співпрацюють з українськими музеями і допомагають у поповненні фондів експонатами мілітарного характеру. Частину таких трофеїв отримав і Ковельський історичний музей. 

Колектив музею щиро дякує бійцям 3 ОШбр та Олександру Мірошниченку за передані експонати, які знайдуть своє місце в експозиції «Україна незламна», що створена як метод боротьби з ворогом, як тиловий бій за цінності, які відстоюються на фронті.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині знайшли старовинні реєстраційні собачі жетони (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel