Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
На Волині навчали, як розпізнати суїцидальні настрої і надати допомогу при втраті близької людини

Учасники не лише збагатилися корисними й важливими знаннями, а й відпрацювали їх на практиці.

Фото: Горохівська міська рада.

На Волині навчали, як розпізнати суїцидальні настрої і надати допомогу при втраті близької людини

На днях фахівці та спеціалісти соціальної сфери з різних громад області пройшли у Луцьку дводенний тренінг «Рука допомоги: екстрено (кризове) втручання в складних життєвих ситуаціях»

У тренінгу взяли участь представники Горохівської міської ради: Марія Витрищук, завідувачка відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» і начальниця Служби у справах дітей Інна Шеремета.

Протягом двох днів учасники не лише збагатилися корисними й важливими знаннями, а й відпрацювали їх на практиці – як індивідуально, так і в групах.

Про це повідомила Горохівська міська рада.

«Тренерка-експертка у сфері клінічної психології та психології здоровʼя, кризової психології, роботи з сімʼями Уляна Долиняк зазначила, що навчання проходило за трьома ключовими напрямками:

1-й – перша психологічна допомога при складних кризах, наприклад, коли є криза втрати чи багато питань і складних ситуацій;

2-й – кризове втручання – коли є загроза суїциду, зокрема, як розрізнити суїцидальну поведінку від авторуйнівної;

3-й – стан самих спеціалістів, адже багато з них першими виїжджають на місця руйнувань та надають допомогу постраждалим від масових атак, при цьому багато з них також втратило близьких на війні.

«Тому фахівцям треба теж навчитись турбуватись про себе, бо це вже не про вигорання - це набагато складніше питання», – зазначила тренерка.

Читайте також: «На Волині військовослужбовцям розповіли про діяльність та допомогу «ВетеранХабу».

Реклама Google

Telegram Channel