Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Експосол України у РФ: Мінські угоди дозволили поставити ескалацію бойових дій на паузу

Володимир Єльченко.

Фото liga.net

Експосол України у РФ: Мінські угоди дозволили поставити ескалацію бойових дій на паузу

На думку Володимира Єльченка, зі стратегічного погляду підписання Мінських угод було правильним рішенням

Мінські угоди дозволили поставити на певну паузу ескалацію бойових дій на Донбасі, вважає останній посол України в Росії Володимир Єльченко. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net.

«Але, звичайно, вони не могли зупинити цю війну або взагалі її закінчити. І те ж саме я думаю про будь-які угоди, які зараз можуть бути підписані, теоретично мається на увазі», – сказав дипломат.

Єльченко вважає, що, навіть якщо Україна дійде до перемовин із РФ, то це буде чергова пауза і заморожування конфлікту на певній території.

 За словами дипломата, зі стратегічного погляду підписання Мінських угод було правильним рішенням. «У нас, можливо, не було іншого виходу в той момент, тому президент Петро Порошенко на це погодився, а може він щиро сподівався на те, що ця пауза потім перетвориться на стабільне врегулювання і припинення цієї війни», – наголосив Єльченко.

Він додав, що Україна має винести з цього урок, і теперішня влада це розуміє. «І яким би емоційно складним не було питання про те, погоджуватися на переговори з Росією, чи не погоджуватися, треба завжди пам’ятати про те, що РФ абсолютно не можна довіряти. І вони це доводили неодноразово», – стверджує експосол.

Він наголосив, що довіряти не можна не лише теперішній російській владі, а й будь-якій майбутній також.

Реклама Google

Telegram Channel