Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
До стрілянини у гольф-клубі Трампа «приплітають» Україну

Підозрюваний у замаху на Трампа Райан Рут із Гаваїв закликав іноземців приєднуватися до війни на боці України.

Фотоколаж із сайту newsweek.com.

До стрілянини у гольф-клубі Трампа «приплітають» Україну

Підозрюваний активно підтримував нашу державу в боротьбі з росією

15 вересня якийсь чоловік просунув дуло автомата через паркан гольф-клубу Трампа у Вест-Палм-Біч. У відповідь на це співробітник Секретної служби США відкрив вогонь.

У підсумку нападник кинув зброю і спробував втекти на машині, але його затримали. ФБР вважає, що стрілянина може бути спробою замаху на Трампа. Секретна служба США підтвердила, що її агент відкрив вогонь по озброєному підозрюваному в гольф-клубі, де знаходився Трамп. 

«Я ніколи не здамся! Я завжди буду любити вас за те, що ви мене підтримуєте», – прокоментував інцидент Дональд Трамп і заявив, що це був «цікавий день».

Тим часом Федеральне бюро розслідувань ідентифікувало підозрюваного у стрілянині: ним виявився 58-річний Райан Рут із Гаваїв, який у минулому мав 8 арештів та активно підтримував Україну у соцмережах, закликаючи іноземців приєднуватися до війни на боці України.

Цей факт вже активно стали використовувати російські пропагандисти. 

Як повідомив телеканал CNN, у 2022 році підозрюваний публікував десятки постів на платформі Х (Twitter), де заявляв, що готовий пожертвувати своїм життям у боротьбі, і що «нам потрібно спалити Кремль дотла».

Засудили черговий імовірний напад на Дональда Трампа і Джо Байден та Камала Гарріс. Віцепрезидентка США зокрема заявила, що вона – «стурбована» і категорично не підтримує «політичне насильство».

Ліна ВОГОНЬ.

Читайте також: «5 пунктів: Зеленський представить «план перемоги» Байдену».

Реклама Google

Telegram Channel