Курси НБУ $ 41.25 € 43.56
Приготуйте кіш із капустою та яйцем

Якщо пригостите цим пирогом сусідів чи знайомих, то вони обов’язково у вас попросять рецепт його приготування.

Фото із сайту wz.lviv.ua.

Приготуйте кіш із капустою та яйцем

Для приготування цього пирога жодних вишуканих складників не треба. А виходить він – смачнющим!

Інгредієнти:

Для основи: 150 г борошна, 90 г вершкового масла, сіль (за смаком), 0,5 ч. ложки розпушувача.

Для начинки: 350 г білокачанної капусти, 80 г вершків (10%), свіжа петрушка, 20 г вершкового масла, 1 сире яйце, 2 варені яйця, 2 ст. ложки олії, сіль (за смаком).

Основа. З’єднати всі інґредієнти у глибокій мисці (вершкове масло має бути м’яким, кімнатної температури) та швидко замісити тісто, воно має зібратися в кулю.

Тісто розподілити у формі діаметром 20 см. Обов’язково сформувати бортик заввишки близько 4 см. Форму прикрити та поставити у холодильник.

Реклама Google

Начинка. Два яйця завчасно зварити, замість петрушки можна використати іншу свіжу зелень.

Капусту нашаткувати дрібною соломкою, трохи посолити.

Розігріти вершкове масло на середньому вогні і тушкувати в ньому капусту до м’якості близько 15−20 хв, періодично помішуючи. Трохи остудити начинку.

У глибокій мисці з’єднати сире яйце, вершки та дрібно нарізану зелень. Перемішати до однорідності. Можна трохи посолити заливку.

Розкласти начинку на пісочній основі. Зверху прикрасити кружальцями варених яєць.

Залити пиріг вершково-яєчною масою. І обов’язково щедро змастити кружальця яєць олією, інакше під час випікання вони дуже висохнуть. 

Випікати кіш із капустою та яйцем у завчасно розігрітій до 180°С духовці 40 хв.

Роксоляна ГЕЛЕЙ, wz.lviv.ua.

Читайте також: У Києві Майкла Дугласа пригощали не тільки борщем із салом.

Telegram Channel