Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Є волиняни, в яких життя більш, ніж вдалося (Відео)

Бенкет під час війни...

Фото із сайту bihus.info.

Є волиняни, в яких життя більш, ніж вдалося (Відео)

«Палац на маму, котедж – від тата»: нардепи продовжують обростати новими квадратними метрами і записувати їх на родичів

Розслідувачі Bihus.info розповіли, що в Плютах під Києвом, де сотка землі коштує 12−14 тисяч доларів, а ціна на особнячки стартує від 500 тисяч доларів, землею та нерухомістю володіє родина народного депутата від Луцька Ігоря Петровича Палиці.

Батько та колишня дружина Палиці оформляли землю тут у 2020−2021 роках. Наразі у власності та оренді Оксани Палиці перебуває понад гектар території, у Петра Палиці – 30 соток.

Син нардепа Захар Палиця з кінця 2023-го тут володіє не лише землею, а й великим маєтком із тенісним кортом і власним пляжем. Орієнтовна вартість землі родини може сягати 75 мільйонів гривень, – стверджують розслідувачі Bihus.info.  

Орієнтовна вартість землі родини може сягати 75 мільйонів гривень.

«Після публікації матеріалу родина Ігоря Палиці звернулася до нас з проханням додати їхні позиції та пояснення. Ми оновили цю новину 19.09 і додали відповідні позиції.

Повномасштабне вторгнення і регулярні заклики профільних посадовців до обмеження споживання не стали на заваді появі нової нерухомості в цілої низки народних депутатів. Традиційно маєтки, вартістю в десятки мільйонів гривень, записуються на мам, тат або тещ. Про це йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Так, дружина нардепа від «Євросолідарності» Артура Герасимова в липні 2022-го оформила на себе новий маєток і приблизно 30 соток землі в Плютах, що під Києвом. Будинок знаходиться в ексклюзивному місці – посеред острова, де взагалі то будувати житло заборонено. Раніше прокуратура збиралася судитися за передачу земельних ділянок тут в приватні руки під забудову, але житло тут все одно з’явилося. Цей котедж зовсім новий, збудований на межі 2020-2021 років і раніше був оформлений на Тетяну Матвєєву – тещу народного депутата Герасимова. 

Цікаво, що в декларації нардепа йдеться про те, що земля і будинок за останньою грошовою оцінкою обійшлися у нібито менше 3 мільйонів гривень. 

Реклама Google

При цьому схожа земля в Плютах коштує на ринку 12–14 тисяч доларів, а подібні за площею будинки тут можуть коштувати від 500 тисяч доларів.

Поруч з Герасимовими землею і нерухомістю володіє родина народного депутата Ігоря Палиці. Батько і колишня дружина Палиці оформлювали землю тут дещо раніше, в 2020-2021 роках. Нині у власності і оренді Оксани Палиці тут знаходиться понад гектар, в Петра Палиці – 30 соток. Син нардепа Захар Палиця з кінця 2023-го тут володіє не лише землею, але й великим маєтком з тенісним кортом і власним пляжем. 

Лише орієнтовна вартість землі Палиць тут може сягати 75 мільйонів гривень. Іронічно, що попри цей факт і не зважаючи на те, що Ігор Палиця вважається одним із найзаможніших народних депутатів країни, в його декларації майже нічого немає. Депутат задекларував тільки оренду двох офісів і власну квартиру в Луцьку.

Позиція родини Ігоря Палиці: «Зазначена земельна ділянка, про яку ідеться в матеріалі, перейшла в право власності Захару Палиці в 2023 році внаслідок договору дарування від матері, Оксани Палиці. Оксана Палиця стала власницею ділянки до повномасштабного вторгнення (2020 рік)».

Більше про це – у відеорозслідуванні Bihus.info:

Читайте також: На Волині сприяла незаконному переправленню ухилянтів через кордон... заступник голови ОВА?

Telegram Channel