Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Наша «Баба Яга» наводить жах на рашистів

Петро Порошенко допоміг із нічним бомбардувальником команді Петра Кіяна – чоловіка відомої дитячої лікарки-кардіохірурга, волонтерки Юлії Кузьменко (на фото).

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Наша «Баба Яга» наводить жах на рашистів

Так називають великий дрон, який має тепловізор і найбільш ефективно працює вночі

 

 Росіяни дуже бояться «Бабу Ягу» і невпинно полюють за екіпажами дронів-бомбардувальників. На відміну від пілотів FPV-дронів, оператори «Баби Яги» працюють довгий час невеликою командою та бережуть безпілотник, нерідко ризикуючи життям. Тож якісний засіб РЕБ для них – життєво необхідний.

Цими днями Петро Порошенко допоміг одному з екіпажів «Яги». Він передав засіб РЕБ для захисту дрона-бомбера Петру Кіяну – чоловіку відомої дитячої лікарки-кардіохірурга, волонтерки Юлії Кузьменко. 

Кіян – офіцер батальйону безпілотних систем 60-ї ОМБр. Батальйон пройшов героїчний шлях захисту Часового Яру, а також – стримування ворога на Куп’янському та Лиманському напрямках. У квітні цього року Петро

Бомбер «Баба Яга» здатний максимально прицільно скинути на російську техніку одночасно 4 боєприпаси.

Кіян був нагороджений орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня.

Кілька днів тому Юлія Кузьменко у соцмережах звернулася до друзів та підписників із проханням терміново зібрати кошти на засіб РЕБ для екіпажу чоловіка і для медевака. 

«Знаю, збори йдуть важко у всіх, останні місяці не збирала, намагалася сама підкидати із зарплатні друзям хоч трішечки, але знову треба те, що сама не витягну, – 300 тисяч гривень», – написала Кузьменко.

Наша довідка:

Бомбери «Баба Яга» заносять на ворожі позиції потужні боєприпаси різного типу дії. Зокрема, акумулятивні – проти броньованої техніки, протибліндажні боєприпаси, які дають можливість прицільно вибивати живу сили ворога. Безпілотник «Баба Яга» має хорошу точність, радіозв’язок і тепловізійну камеру. Також нічний бомбардувальник обладнано інфрачервоною камерою. Дрон здатний максимально прицільно скинути на російську техніку одночасно 4 боєприпаси. Він підіймає до 20 кілограмів вибухівки.

Після допису Юлії, Петро Порошенко під час поїздки на Покровський напрямок зустрівся з Петром Кіяном і передав йому комплекс окопного засобу РЕБ «Шатро», дооснащений новою низькочастотною антеною.
«Коли мені Петро

Кіян сказав, що на батальйон потрібні «РЕБи», в мене око почало сіпатися (вартість одного – близько 300 тис. грн). Вмираючим голосом «промявкнувши» щось на кшталт «ну-у-у, давай починати хоч на один збирати», я написала про збір (дякую всім, хто долучився)... Всі, хто збирає на це кошти,
можуть собі уявити мій стан від повідомлення Юрія Бірюкова «Юль, потрібен засіб РЕБ?» – стан, коли ти обережненько, з надією, тремтячим волонтерським пальцем виводиш «ТАК». І от я безмежно дякую Петру

Порошенку, Юрію Бірюкову, «Справі Громад» і всім, хто донатить і допомагає нашій армії, хто підставляє плече їм, нашим, там. Минулого тижня ми ще обговорювали можливість, а сьогодні вже була реальність, передача засобу РЕБ прямо на Донбасі – всі докази на фото. Безмежно дякую за захист захисників! Переможемо», – написала Юлія Кузьменко в соцмережах.

«Сподіваюся, що ці «РЕБи» врятують чимало життів. Разом боремося і разом переможемо», – відреагував Петро Порошенко.

Ольга СОКОЛОВА.

Реклама Google

Telegram Channel