Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
«Євреїв у світі менше, ніж українців, але…»

Волинь-нова

«Євреїв у світі менше, ніж українців, але…»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Радослав СІКОРСЬКИЙ, міністр закордонних справ Польщі, заявив, що добровольців для Українського легіону за Західним Бугом досі недостатньо:

 

 «…Те, що я бачу в Польщі – трохи дивує. Я ходжу до перукарні у Варшаві, і мене стриже молодий український перукар. І у мене є до нього питання: «Що ти тут робиш? Хіба ти не маєш захищати свою країну?». У Польщі ми не виплачуємо таким працездатним біженцям соціальну допомогу. Вони мусять самі себе утримувати або працювати. А от західноєвропейські уряди – більш щедрі. Але у мене є питання – чи нормально створювати фінансові стимули для українських чоловіків, щоб вони жили в ЄС, а не в Україні?».

Олексій ДМИТРАШКІВСЬКИЙ, пресофіцер, який несе службу на контрольованій ЗСУ території Курщини, про настрої тамтешнього населення (росія не відповідає на запити України про гуманітарний коридор для вивезення цивільних людей. – Ред.):

 

 «Їм неможливо пояснити, що вони перебувають у небезпеці, тому що наступи російської армії – це тактика випаленої землі. Села, що розташовані ближче до лінії зіткнення, це вже відчули, а в Суджі це ще не дуже розуміють. Для них путін – цар, бог, свята людина, вони звертаються до нього через іноземних кореспондентів. Не розуміють, що путіну наплювати на них і на ті населені пункти… Літні люди майже всі кажуть: «Ми нікуди не поїдемо», «Нє будєт же путін по нам стрелять!».

Кір СТАРМЕР, прем’єр-міністр Великої Британії, у відповідь на слова путіна, що застосування західної далекобійної зброї на території росії стане прямою участю країн НАТО у війні:

 

 «росія розпочала цей конфлікт. росія незаконно вдерлася на територію України. росія може припинити цей конфлікт зараз. Україна має право на самооборону, і ми, очевидно, повністю підтримуємо право України на неї».

Павло ҐРОД, президент Світового конгресу українців, про 25 мільйонів наших співвітчизників та їхніх нащадків за кордоном:

 

 «Євреїв у світі менше, ніж українців, але вони у багатьох державах є величезною політичною і економічною силою. Чому ми не можемо досягти такого ж результату? Президент Зеленський ще під час передвиборчої кампанії у 2019 році обіцяв запровадити механізм подвійного або множинного громадянства. І це потрібно зробити. Зважаючи на велику кількість українців за кордоном, ми не маємо втрачати цей ресурс».

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог, про те, що робити із паліями військових авто:

 

 «Що робити, щоб звести кількість таких злочинів до мінімуму? Тут зазначу – щоденні затримання важливі не тільки для справедливого покарання паліїв, але і як застереження для інших можливих заробітчан-злочинців. Але найголовніше – абсолютно всі подібні палії мають отримувати пожиттєві терміни. Палити майно військових під час війни – що це, якщо не державна зрада?».

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, про скандал навколо документального фільму росіянки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні», який зображає окупантів «звичайними» людьми (стрічку показали на Венеційському кінофестивалі, але через розголос скасували показ на фестивалі в Торонто):

 

 «російські солдати – теж люди», – каже Трофімова. А я уявляю собі фільм про нациста, який розстрілював людей у Бабиному Яру. Він, мабуть, теж вважав себе людиною, мав сім’ю, яку любив. Можливо, навіть критично ставився до Гітлера. І тиснув на курок».

Реклама Google

Telegram Channel