Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
У Маневичах автомати взяли в руки і жінки 

Учасниця навчань Тетяна Савчук.

Фото із сайту «Суспільне Луцьк».

У Маневичах автомати взяли в руки і жінки 

У цьому селищі заняття із бойової підготовки розпочалися у червні. Програма курсу включає 15 дисциплін 

Про це розповів Суспільному секретар селищної ради Володимир Черчик. З його слів, заняття з основ військової підготовки проводять двічі на місяць, участь в них беруть жителі громади та учасники добровольчих формувань.

Жителька Маневицької громади Тетяна Савчук – одна з учасниць вишколу. Вона каже, що на першому занятті навчилася, як правильно тримати зброю, коли стріляєш із позиції стоячи, на коліні й лежачи.

Евакуація пораненого з поля бою під час навчання з бойової підготовки.
Евакуація пораненого з поля бою під час навчання з бойової підготовки.

 Як поінформував бойовий офіцер Дмитро Ткачук, який навчає інженерної справи, участь у підготовці взяли 30 людей.

«Тут для цивільного населення даємо базові знання і розуміння з тактико-технічних характеристик, також – танкових і протипіхотних, як копати окопи, як правильно облаштовувати бліндажі, діяти на мінному полі або в зоні ураження», – розповідає він, зазначаючи, що заняття проводять інструктори центру національно-патріотичного виховання «Волинська Січ». З його слів, окрім інженерної справи, відпрацьовували евакуацію пораненого з поля бою та тактичне пересування бойових груп.

Для цивільного населення даємо базові знання і розуміння з тактико-технічних характеристик, також – танкових і протипіхотних, як копати окопи, як правильно облаштовувати бліндажі, діяти на мінному полі або в зоні ураження. 

Учасник вишколу Віктор Турик каже, що вправи потребують доброї фізичної підготовки: «Я в армії не служив, навиків ніяких не маю. Тим часом зі сторони все, нібито дуже легко й зрозуміло. Насправді ж кожен рух треба відточити до автоматизму, щоб під час бою ти не думав, а  впевнено діяв».

Володимир Черчик – учасник бойових дій, зараз є членом добровольчого формування територіальної громади та працює секретарем у Маневицькій селищній раді. Чоловік постійно бере участь у таких навчаннях.

«Програма розрахована на 200 годин, з нами проводять заняття сертифіковані інструктори, наші волиняки. Заняття проходять цікаво, з них відповідно до Закону «Про національний спротив» планується формування сил оборони», – розповідає він.

Програма курсу включає 15 дисциплін, зокрема понад 100 годин практичних занять.

Олена ЧЕРНУХА.

Реклама Google

Telegram Channel