Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
У серце 22-річної львів’янки влучив російський осколок

«Ще б міліметр – і вона померла б».

Фото з фейсбук-сторінки «Першого медичного об’єднання Львова».

У серце 22-річної львів’янки влучив російський осколок

Кардіохірурги виконали складну операцію одразу ж на пораненому робочому органі

Це відбулося  в Лікарні Святого Пантелеймона «Першого медоб’є­днання Львова». 22-річну львів’янку, в серце якої потрапив уламок, вже виписали з лікарні. Рівно за тиждень після трагічного масованого ракетного удару по Львову 4 вересня.
На порятунок цієї критичної пацієнтки у медиків було обмаль часу! Кардіохірурги Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона «Першого медоб’єднання Львова» змогли оперативно витягти осколок та врятувати життя дівчини.

Так, вранці 4-го вересня бригада швидкої доправила поранену дівчину до медзакладу. Постраждала була в шоковому стані, мала проникаюче поранення грудної клітки і відчувала нестерпний біль в ділянці серця. Уламок у ньому медики виявили вже під час КТ-обстеження. Пацієнтці терміново встановили дренаж, який викачував кров із плевральної порожнини, адже уламок пробив легеню і перикард – оболонку, яка оточує серце.

Молоду жінку невідкладно транспортували до Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона. І вже за кілька хвилин після надходження її забрали в операційну. Кожна хвилина була на вагу життя! Команда кардіохірургів працювала під керівництвом завідувача Центру Романа Домашича. Лікар розповідає: «Стан пацієнтки був життєзагрозливим. Вона фактично народилася в сорочці. Я дивуюся, як вона до нас доїхала! Бо як тільки ми дістали уламок із серця, ділянка ураження почала сильно кровоточити. Це – проникаюче поранення серця. Ще б міліметр – і вона померла б».

Кардіохірурги виконали складну операцію одразу ж на робочому серці. Уламок розміром 1х1,5 см застряг на межі лівого і правого шлуночків – у товщі серцевого м'яза. Осколок дістали, а ділянку ураження ушили. Операція тривала близько 1,5 години й минула успішно.

Наразі життю 22-річної постраждалої нічого не загрожує. Молоду жінку вже виписали з лікарні.

Telegram Channel