Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
На Волині журналісти заховали... киянку

Киянки нині є «до кольору, до вибору»...

Фото із сайту ukr.net.

На Волині журналісти заховали... киянку

Бо киянка – це не лише жителька Києва

Що, бувалі у бувальцях гравці нашої вікторини, прочитавши цей заголовок, уже стукаєте себе кулачком по своїй розумненькій «макітроньці»? Так-так, лише одиниці з вас змогли «не підірватися» на нашій інтелектуальній «міні»…

Але перед тим, як оголосити відповідь на завдання, ми спочатку повторюємо його, щоб до нас змогли приєднатися нові учасники. Можливо, таким читачем є саме ви: уважно перегляньте запитання, відповідь до нього – і приєднуйтесь до нашого конкурсу! Тим паче, що сьогодні ми оголошуємо новий!

«Гранатобуз із секретом – 10» (Літо-2024)

У наш будинок переселилися біженці зі Сходу. Кілька годин носили свої речі. Потім господар сім’ї переселенців прийшов і попросив безпечний предмет для складання меблів… А під вечір заскочила і його дружина, повернула позичену річ, і водночас із почуттям провини попрохала: «Дайте те, що брав у вас мій чоловік, але тільки – для кухні…». Коли вона це вимовила, всі засміялись. Саме цей предмет ми й заховали.

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

А далі зацитуємо «Вікіпедію»: «Кия́нка» (зменшувальне від «киян» і «кий») – столярний молоток із деревини твердих порід, поліуретану або гуми. Киянка використовується для роботи з долотами й стамесками, руків’я яких мають обжимне кільце. Використання киянки оберігає держак ріжучих інструментів від пошкоджень».

Є спеціальні киянки і для відбивання м’яса – і дерев’яні, і з металевою насадкою, які дуже помічні господиням. Та й чоловіка п’яного, «якшо шо», можна добряче «побити»… 😊

Фото із сайту rolan-opt.com.ua.
Не тільки для відбивання м'яса... Фото із сайту rolan-opt.com.ua.

 

Хто з наших читачів зумів-таки відгадати слово «киянка», ви дізнаєтеся уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також – на сайті volyn.com.ua.

Реклама Google

Нам же час оголошувати нове завдання. Не просто нове, а завдання нової вікторини – на звання осіннього чемпіона-2024.

 Принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?». Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз).

Умови конкурсу такі: ви маєте відгадати, що чи кого заховав Грицько Гарбуз у нашому гранатобузі. За кожну правильну відповідь отримаєте по 1 очку (хто перший надішле відповідь – матиме + 1 бонусний бал).

Хто здобуде найбільше балів протягом 12 турів – той і стане чемпіоном конкурсу «Гранатобуз із секретом. Осінь-2024» та отримає грошовий приз від редакції з розрахунку 1 бал + 100 гривень. Якщо двоє або більше учасників наберуть однакову кількість балів, то грошовий приз розділимо порівну між усіма лідерами, але переможцем вікторини оголосимо того, хто найшвидше відповість на додаткове запитання.

Після кожного туру на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза ми будемо вказувати перелік усіх переможців і регулярно публікуватимемо турнірну таблицю.

Отож, починаємо. Перше завдання дуже легке.

Хто з нами грає – той стає мудрішим! Фото – volyn.com.ua.
Хто з нами грає – той стає мудрішим! Фото – volyn.com.ua.

  «Гранатобуз із секретом – 1» (Осінь-2024)

На цьому предметі відображено абсолютну досконалість. Дехто тут побачить годинник, інший уздріє рік, всі – коло, золото і небо, але чи не кожен задасть запитання: «А чому їх мало, коли?...»

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 1 жовтня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Рекорд» (Ярослава Магучіх, Січеславщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: Чому Кучма ніколи не був допитаний у справі Гонгадзе?.

Telegram Channel