Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
На Волині та Рівненщині лісівники зі школярами прибирали рекреаційні пункти, заповідники та лісові дороги

Виявляли ініціативу і дорослі, і діти.

Фото: Фейсбук.

На Волині та Рівненщині лісівники зі школярами прибирали рекреаційні пункти, заповідники та лісові дороги

Сьогодні - Всесвітній день прибирання

У філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» його відзначили традиційно - акціями з очищення лісів від побутового сміття.

Про це розповіли у Поліському лісовому офісі.

Для лісівників ця робота постійна. Ліквідація смітників - масштабних та маленьких - досі справа буденна і зазвичай відбувається локально в громадах. Відмінність сьогоднішні заходів - це відбулося в рамках акції. Для того, щоб привернути до проблеми увагу всіх! І показати, що ніхто не повинен прибирати чиєсь сміття.

Сміття ж саме в лісі не виростає. Його сюди приносять люди. Не розуміючи досі, що ліс, поле, річка в рідній громаді - це також наша домівка.

У філіях Поліського лісового офісу спільно з громадами в ці дні ліквідовували стихійні сміттєзвалища, прибирали ліс і особливо території природно-заповідного фонду, рекреаційні пункти, долучилися лісівники і до прибирання прибережних смуг, парків, скверів.

Виявляли ініціативу і дорослі, і діти.

Зокрема в Любомльській філії працювали спільно з дітьми Куснищанського шкільного лісництва очищали лісові дороги та рекреаційні пункти.

У Сарненській філії організували одразу кілька заходів - прибрали заповідне урочище «Розвилка», охоронну зону навколо ПЗФ «Лісовий державний заказник місцевого значення «Літвицький», узбіччя лісу вдовж автодороги Тинне-Зносичі.

На Маневиичині традиційно попрацювали над очищенням узбіч доріг спільно з вихованцями місцевого учнівського лісництва та учнями Маневицького ліцею №2. Ця активна молодь - постійні помічники в кожній справі.

У Костопільській прибрали екостежку та територію довкола Музею лісу. А також очистили від побутового сміття ПЗФ- квартал у Базальтівському лісництві.

Березичівське лісництво Любешівської філії спільно з громадою долучилося до прибирання прибережної смуги озера Шині, також очистили від сміття ліс навколо рекреаційного пункту.

В Рафалівській також провели масштабні заходи - і в лісі, і за межами масивів. Прибрали і рекреаційні пункти. Працювали лісівники спільно з небайдужими мешканцями.

У Рокитнівській філії також долучилася до Всесвітнього дня прибирання. Прибирали ліси, рекреаційні пункти, парки та облагороджували мурашники. До акцій долучилися, крім працівників філії, студенти професійного училища та найменші помічники – учні 1 класу, дітки працівників філії.

У Ратнівській філії прибрали територію рекреаційного пункту - спільно зі школярами Ратнівського ліцею № 1 імені Героя України Едуарда Камардіна Ратнівської селищної ради.

Також за ініціативи лісничого Кортеліського лісництва Сергія Куша спільно зі шкільним лісництвом «Юний лісівник» прибрали також братські могилм в селі Кортеліси.

У Камінь-Каширській філії прибрали рекреаційні пункти, інші місця відпочинку поблизу озер, узбіччя центральних доріг. Провели акцію спільно з вихованцями шкільних лісництв та місцевим активом.

У Колківській - спільно із працівниками Колківської селищної ради - прибрали територію урочища Кривий ліс на території Колківського лісництва. Це місце знакове для колківчан та гостей селища, оскільки має багату історію та не менше легенд, які пояснюють кривизну місцевих дерев.

Сміття виявилося багато, хоча лісівники намагаються постійно тримати це місце в належному стані. В загальному до толоки долучилося близько 20 людей.

Колектив Соснівської філії також взялися за прибирання рекреаційний пунктів. зважаючи на значну кількість відвідувачів, в лісових зонах відпочинку залишається чимало сміття.

У Березнівській філії вирішили долучитися до прибирання міського парку, де планують створити алею героїв загиблих захисників! Також навели лад на присадибних територіях лісництв та рекреаційних пунктів.

У Володимир-Волинській спільно з учнями Скобелківського шкільного лісництва прибрали закріплену за шкільним лісництвом ділянку лісу (Горохівське лісництво, квартал 99).

У Дубенській до заходів долучилися представники Дубенської районної військової адміністрації.

Разом прибрали екологічну стежку, що у Смизькому лісництві загальною протяжністю 3387 метрів.

У Висоцькій філії також провела генеральні прибирання багатьох територій.

Тепер залишається сподіватися, що всі ці місця максимально довго залишаться чистими.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські аграрії намолотили 1 мільйон тонн зернових та зернобобових.

Реклама Google

Telegram Channel