Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
«Ми постійно на варті»: як лісівники з Волині перемагають пожежі на Харківщині

Завдяки професійності та самовідданості цих людей лісові пожежі вдається локалізовувати.

Фото: facebook.com.

«Ми постійно на варті»: як лісівники з Волині перемагають пожежі на Харківщині

Олег Сулева, Микола Кушнір та Віктор Онішкевич – одна із 3 команд пожежних екіпажів Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» (філія Любомльське лісове господарство»), які зараз допомагають ліквідовувати лісові пожежі на Харківщині

Загалом цього тижня в цій гарячій локації працюють 9 пожежників з Волині та Рівненщини (ще із Колківської та Клесівської філій). Кожен відповідальний за свою ділянку. І кожен виконує свою роботу на відмінно. Як і загалом усі працівники ДП «Ліси України», задіяні на пожежах. Спільно з рятувальниками вони виконують надважливу та дуже небезпечну роботу.

Про це пише Поліський лісовий офіс.

Про свої будні розповідають просто, наголошуючи, що так зробив би кожен.

Насправді ж, без жодного перебільшення і пафосу, саме завдяки професійності та самовідданості цих людей лісові пожежі вдається локалізовувати. Таким чином – рятувати від вогню тисячі гектарів сусідніх лісів та навіть цілі села, які поруч.

«Зараз тут триває ліквідація пожежі. Виникають точкові загоряння – ми одразу виїжджаємо на місце і їх гасимо. Але це я розповідаю про локацію, де перебуваємо ми. Так би мовити, наш квадрат. Про ситуацію в інших місцях не можу знати», – розповідає Олег.

Він разом із командою вже третій день на Харківщині. Хлопці мають досвід – цього року вже довелося боротися з вогнем і на Волині, і на Рівненщині.

Пожежі цієї осені завдали біди лісам практично усієї України.

«Найбільше горіло в середу та четвер – саме був сильний вітер. Місцеві розповідають, що тут 3 місяці не було дощу. Тому можете уявити, які «ідеальні умови» для поширення вогню. Зараз також сонце, хоча ночі холодні. Тому ми постійно на варті, маємо бути готові виїхати в будь-який момент», – додає Олег.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині та Рівненщині лісівники зі школярами прибирали рекреаційні пункти, заповідники та лісові дороги.

Реклама Google

Telegram Channel