Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Причина катастрофи F-16: чому загинув пілот з Луцька Олексій Месь

F-16

Волинь-нова

Причина катастрофи F-16: чому загинув пілот з Луцька Олексій Месь

Журналісти назвали нову ймовірну причину авіатрощі: F-16 міг випадково пролети через хмару уламків після успішного перехоплення та знищення однієї з російських ракет

Український літак F-16, яким керував льотчик Олексій Месь, імовірно, зазнав авіатрощі через влучання уламків збитої російської ракети. Про це повідомляє Breaking Defense із посиланням на джерела в Україні, пише Главком.

Як наголошують журналісти, у ніч, коли сталася катастрофа літака, український пілот Олексій Месь мав збивати російські ракети й безпілотники у взаємодії з іншими F-16, системами Patriot та іншими наземними батареями ППО.

За даними видання, один зі сценаріїв подальшого розвитку подій, який обговорюють в українському оборонному товаристві, – це те, що F-16 випадково пролетів через хмару уламків після успішного перехоплення та знищення однієї з російських ракет.

Уламки могли пошкодити двигун та інші частини літака, внаслідок чого той розпався на частини. Пілот Месь, імовірно, загинув до того, як зміг катапультуватися. Співрозмовник Breaking Defense стверджує, що в такий спосіб Україна вже втрачала чотири винищувачі – два МіГ-29 і два Су.

Раніше, однак, такі випадки не привертали уваги, бо, мовляв, тоді це не була втрата дорогих сучасних винищувачів F-16. 

Реклама Google

Telegram Channel