Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Волинь у безпросвітному траурі: на війні загинуло ще троє захисників. Один із них - ексрадник Залужного

Фото: Відкриті джерела.

Волинь у безпросвітному траурі: на війні загинуло ще троє захисників. Один із них - ексрадник Залужного

21 вересня у територіальних громадах Волині сповістили про загибель ще двох військовослужбовців — полковник Збройних сил України Олександр Никитюк, котрий поліг на Донеччині, Сергій Салінський, який загинув на Харківщині, та Сергій Бугров, який поліг на Сумщині.

Про це повідомляє Суспільне.Луцьк.

Олександр Никитюк

Унаслідок ракетного удару в районі міста Допропілля Донецької області 20 вересня 2024 року загинув колишній радник ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, експравоохоронець із Волині та полковник ЗСУ Олександр Никитюк.

Про це 21 вересня повідомили у Володимирській міській раді.

 

 Чоловіку було 56 років. Свою кар’єру у правоохоронних органах він розпочав із відділу внутрішніх справ у місті Володимирі в 1991 році. Працював на різних посадах у карному розшуці, а з березня 2005 року — начальник відділу міліції у Володимирі, який очолював упродовж шести років.

Олександр Никитюк працював на посаді заступника начальника УМВС України у Волинській області, після чого став заступником начальника міліції Херсонської області. Після повномасштабного вторгнення Росії в України волинянина призначили радником колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Сам Валерій Залужний, котрий нині є послом України у Великій Британії, на своїй офіційній facebook-сторінці написав: «Спочивай з миром. Дякую що був у моєму житті. Ти був справжній. Самий справжній з справжніх. Вибач мене. Я не міг по іншому».

Олександр Никитюк служив у Військовій службі правопорядку ЗСУ. У волинянина залишилась дружина та двоє синів. Про час та місце зустрічі траурного кортежу із тілом полеглого у громаді сповістять додатково.

Сергій Салінський

Поблизу села Тихе Харківської області загинув 45-річний солдат із Волині Сергій Салінський.

 

 Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка.

Чоловік був гранатометником і служив у комендатурі швидкого реагування 11-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Свій останній бій захисник прийняв 17 вересня 2024 року.

21 вересня тіло волинянина привезла місія «На щиті» в рідне місто. Прощання з військовослужбовцем Сергієм Салінським відбудеться 22 вересня, зокрема:

 

= о 12:00 — літія біля будинку, де жив захисник (вул. Космонавтів, 31);

= о 12:30 — служба у храмі Святого Апостола Андрія Первозванного (вулиця Незалежності), по закінченні — хода до центру міста;

= о 13:30 — громадська панахида на площі Героїв Майдану.

Поховають ковельчанина на Алеї Героїв міського кладовища. У чоловіка залишилися мама, дружина, донька та рідний брат.

Сергій Бугров

У російсько-українській війні загинув 26-річний військовослужбовець Сергій Бугров із села Рівне Ковельського району.

 

Про це 21 вересня повідомив голова Рівненської сільської територіальної громади Юрій Фініковський.

Волинянин служив у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади: був гранатометником. Чоловік поліг 20 вересня 2024 року внаслідок артилерійського обстрілу у Сумській області.Про час прибуття скорботного кортежу у громаді повідомлять додатково.

Читайте також: «Не опускайте очей, коли бачите їх, скалічених війною Героїв, у інвалідних візках».

Реклама Google
 

 
Telegram Channel