Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Чому спеціалісти центру контролю та профілактики хвороб вкотре приїждають до волинських закладів освіти (Фото)

Основна мета таких зустрічей – розповісти дітям про значення здорового харчування у нашому житті.

Фото: Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Чому спеціалісти центру контролю та профілактики хвороб вкотре приїждають до волинських закладів освіти (Фото)

Щоб зменшити ризики неінфекційних захворювань та підтримувати організм здоровим, школярів необхідно заохочувати до здорового харчування, тому й розпочалася серія зустрічей (ініційована нашими фахівцями) на виконанні Плану заходів щодо реалізації Стратегії реформування шкільного харчування в закладах освіти

Основна мета таких зустрічей – більше розповісти про значення здорового харчування і його вплив на наше життя. А інтерактивні конкурси, вікторини й тести заохотять дітей навчитися вибирати й обирати здорову їжу.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«Цього разу спеціалісти Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели серію зустрічей з ліцеїстами. Завітали до Володимирського, Старовижівського, Турійського ліцеїв. На уроках фахівці дискутували з дітьми на тему «Основи здорового харчування». Також провели тестові опитування, які показали, що рівень обізнаності про корисне харчування у ліцеїстів значно зріс. Діти відкриті до нових і здорових звичок та навіть готові розказати про них батькам.

Важливо. Споживання їжі є одним із факторів, котрий впливає не лише на стан органів і систем, перебіг метаболічних реакцій організму, а й на психічні процеси: пам’ять та увагу, визначає рівень працездатності людини та показники успішності. Захоплення шкідливою їжею призводить до багатьох захворювань. Зростає ризик ендокринних захворювань, розладів травної системи, порушення обміну речовин, спостерігається виразна тенденція до поширення ожиріння, патології системи кровообігу, онкологічних захворювань.

Подбайте про здорове харчування - своє і дітей!», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Вихованцям Нововолинської школи мистецтв розповіли, як піклуватися про своє ментальне здоров’я (Фото)».

Реклама Google

 

Telegram Channel