Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
На Волині оголосили про роботу спеціальних груп, які із неба бачать порушників

За такі дії передбачене адміністративне стягнення у розмірі від 3060 до 6120 гривень.

Фотоколаж – ДСНС Волині.

На Волині оголосили про роботу спеціальних груп, які із неба бачать порушників

Якщо упіймають – зловмисники отримають чималий штрф

На території області працюють моніторингові групи, які пильнують за пожежною безпекою у населених пунктах та на прилеглих територіях, на відкритій місцевості, у лісах і на торфовищах. Здійснюється аеоромоніторинг.

Це дозволить виявити найменші загоряння та оперативно на них відреагувати, а також встановити осіб, причетних до загорянь.

На жаль, громадяни продовжують нехтувати правилами пожежної безпеки й спалюють суху рослинність на городах і присадибних ділянках, піддаючи ризику безпеку довкілля та власного життя.

 Рятувальники закликають припинити спалювання сухої трави! Окрім очевидної шкоди для довкілля й власного здоров'я, за такі дії передбачене адміністративне стягнення у розмірі від 3060 до 6120 гривень, наголошує пресслужба ГУ ДСНС України у Волинській області.

Так, лише синулої доби рятувальники ліквідували 4 пожежі в екосистемах на території області.

21 вересня пожежі на відкритих територіях зафіксовані у Ковельському і Луцькому районі.

На Ковельщині близько полудня на площі 0,01 га горів сухостій у Ратнівській громаді. Біля села Самари – суха трава й чагарники на площі 0,02 га. У Самарах встановлено особу, причетну до виникнення пожежі, за цим фактом складено протокол за статтею 175 КУпАП

Увечері трапилося загоряння сухої рослинності у с. Зміїнець Луцького району. Площа угіддя, охопленого вогнем становить 0,05 га. А близько опівночі на лінію «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на площі пів гектара на відкритій території у селі Баїв.

Усі загоряння спричинені необережним поводженням з вогнем громадян.

Пожежі ліквідовані працівниками пожежно-рятувальних підрозділів, потерпілих і жертв немає.

Читайте також: На Волині чоловік спричинив пожежу і втік.

Реклама Google

Telegram Channel