Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Як розвиваються підприємства Волині завдяки співпраці з службою зайнятості

Роботодавці можуть отримати фінансову допомогу від держави через компенсаційні та грантові програми.

Фото: facebook.com.

Як розвиваються підприємства Волині завдяки співпраці з службою зайнятості

З початку року 750 роботодавців Волині скористалися компенсаційними програмами служби зайнятості, створивши 919 робочих місць

Один із них, – ТОВ «Верба-ВВ». Підприємство спеціалізується на лісопильному і стругальному виробництві, засноване ще у 2014 році. Зараз там працює 150 осіб, з-поміж яких: верстатники деревообробних верстатів, складальники виробів з деревини, водії автотранспортних засобів, водії навантажувачі та інші.

Про це пише Волинський обласний центр зайнятості.

З початку 2024-го служба зайнятості допомогла знайти для підприємства дев’ятьох спеціалістів. Окрім того, роботодавець скористався трьома компенсаційними програмами, отримавши кошти за працевлаштування: працівника з інвалідністю, зареєстрованого безробітного, а також восьми внутрішньо переміщених українців.

ТОВ «Голден Беррі» – спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових та олійних культур. Наразі там 54 працівника: водії автотранспортних засобів, механік, тракторист, мельник, комірних, водій навантажувача та інші.

Наприкінці 2022 року підприємство отримало грант для виробництва переробної промисловості – на олійницю, зерносушильний комплекс, борошномельний млин для виготовлення муки вищого і першого гатунків з манки, висівок, макухи.

За останній рік, у співпраці з керівництвом, для компанії підібрали 24 працівника. Окрім того, роботодавець отримав чотири компенсації фактичних витрат за працевлаштування зареєстрованих безробітних різних категорій.

СТОВ «Ратнівський аграрій» – спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби, працюючи з 2011 року. Майже за два роки нашої співпраці для компанії підібрали 43 працівника і надали фінансову допомогу у форматі п’яти компенсацій за працевлаштування осіб різних категорій.

Під час спілкування з керівництвом усіх підприємств, представники служби зайнятості розповіли про новинки та зміни у програмах, компенсаційні механізми, можливості професійного навчання працівників, а також познайомилися із технологічними процесами на підприємствах.

Як свідчить досвід волинських роботодавців – у службі зайнятості можна знайти не лише кваліфіковані кадри, а й підготувати їх для роботи на конкретному підприємстві, враховуючи його спеціалізацію. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянин на власному обійсті вирощує 32 сорти винограду (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel