Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Креатив на фронті: Порошенко розповів, як бійці роблять FPV-дрони багаторазовими

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Креатив на фронті: Порошенко розповів, як бійці роблять FPV-дрони багаторазовими

Українські військові використовують FPV-дрони не лише як бомбери-камікадзе, а й як багаторазові засоби для скидання боєприпасів

Про це у соцмережах розказав Петро Порошенко, який постійно привозить у підрозділи ЗСУ FPV-дрони різних модифікацій.

«FPV-дрони можна використовувати багаторазово! Ділимося секретом разом з побратимами з 21 батальйону «Сармат» і 56-ї бригади», – пише Порошенко. 

 

 Військовослужбовиця батальйону «Сармат» Ірина Шевченко, яка до війни працювала на «5 каналі», пояснює: коли FPV-дрони якісні, максимально зручні в керуванні та безпечні для пілота завдяки платам ініціації – така комплектація дозволяє робити ефективні багаторазові вильоти. «Таким чином у нас йде відповідна економія. І ми під завдання їх адаптуємо», – додає побратим Ірини. 

 

 «Ця схема не нова, ми беремо систему скиду і ставимо її на FPV і використовуємо його багато разів. Бо один виліт може бути невдалим. А якщо зачепити гранату, полетіти, скинути, повернутися, знову зачепити, і так робити 20-30 або й 100 разів – то буде найкраща ефективність», – каже військовий. 

Дронів від держави дуже бракує, майже все силами волонтерів, тому адаптують пташок під кожне конкретне завдання, аби берегти, – пояснює пʼятий Президент. 

 

 «Тому знову привезли їм чергову партію дронів, ще 100 FPV «Вирій» та 4 Мавіки, зокрема з нічним баченням. А на додачу — зарядні станції Bluetti і комплекс купольного РЕБ «Шатро». Бо коли люди ефективно використовують техніку, ставляться до неї по-хазяйськи і ще й максимально нищать окупантів — бажання допомагати найкращим потроюється! Продовжуємо працювати», – пише Порошенко.

З початку цього року Петро Порошенко передав у війська понад 32 тисячі FPV-дронів різної модифікації.

Реклама Google

Telegram Channel