Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
17 хвилин у стані клінічної смерті: як франківські медики врятували чоловіка

Через 11 днів після клінічної смерті Юрій Цимбалюк поїхав з лікарні додому.

Фото Івано-Франківська центральна клінічна міська лікарня.

17 хвилин у стані клінічної смерті: як франківські медики врятували чоловіка

Медики із Прикарпаття врятували чоловіка, який 17 хвилин пробув у стані клінічної смерті

 

Юрій Цимбалюк у серпні гуляв із дружиною у міському парку. Раптом чоловікові стало погано, тож подружжя викликало таксі й поїхало до медзакладу. Історію критичного випадку розповіли в Івано-Франківській центральній клінічній міській лікарні, пише Еспресо.

«На повороті до лікарні він втратив свідомість. Медики відділення невідкладної екстреної медичної допомоги ЦМКЛ, які були в той час на чергуванні розповідають, що тоді все було блискавично швидко. Пригадують і переляканого водія таксі, а також,  що в той день в ЦМКЛ не було ургенції. А тому, зізнаються, що не очікували на пацієнтів у критичних станах і з гумором жартують, що те чергування запам’ятається їм надовго», – йдеться у повідомленні.

У пацієнта зафіксували фібриляцію шлуночків, яка перейшла в асистолію (зупинку серцевої діяльності, тож часу на роздуми у лікарів не було.

«Кожна хвилина і навіть секунда були важливі. Тому ми негайно розпочали реанімаційні заходи. І аж на 17 хвилині серце вдалось завести», – пригадують лікарі.

Після реанімаційних заходів хворого негайно перевели у палату інтенсивної терапії, тут, на апараті ШВЛ і без свідомо, він перебував добу. «На мій подив (а ми в роботі дуже часто маємо справу з постреанімаційними ускладненнями), наступного дня в пацієнта почали зʼявлятися елементи свідомості та ознаки самостійного дихання.  Потім намагання виконувати прості інструкції. Дуже обережно і натхненно ми з командою спостерігали за динамікою. Зрештою успішно пацієнта екстубували, тобто апарат ШВЛ йому вже був непотрібний», – пригадує медикиня Іванна Дидик.

Далі пацієнтові встановили діагноз – інфаркт міокарда. Після необхідних процедур його перевели у кардіологічне відділення, де він проходив реабілітацію.

Через 11 днів Юрій Цимбалюк у задовільному стані поїхав з лікарні додому.

Реклама Google

Telegram Channel