Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Міністр, ексочільник Рівненщини живе в квартирі за 18 мільйонів

Віталій Коваль.

Фото Цензор.НЕТ.

Міністр, ексочільник Рівненщини живе в квартирі за 18 мільйонів

Новий міністр агрополітики Коваль живе в елітній квартирі за 18 мільйонів, оформленій на тещу, – «Слідство.Інфо»

 Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль мешкає у квартирі на 170 квадратних метрів у столичному житловому комплексі преміумкласу, оформленій на його тещу.

Житло родина посадовця могло коштувати близько 17,7 мільйона гривень, і було придбане, коли Коваль очолював Рівненську ОДА, а пов’язані з ним фірми отримували мільярдні підряди на будівництво та ремонт доріг у регіоні, з'ясували журналісти «Слідства.Інфо», пише Цензор.

У своїй декларації Коваль вказав, що з серпня 2023 року його дружина орендує квартиру у Києві площею 170 квадратних метрів. У цьому помешканні проживає вся сім’я міністра. Власницею квартири вказана Галина Петрівна Баранюк – теща міністра, яка купила її у липні 2021 року. 

 

 Помешкання знаходиться у житловому комплексі преміумкласу, збудованому 6 років тому поблизу Голосіївського парку у Києві. Наприкінці червня 2021 року у житловому комплексі, де зараз мешкає міністр Коваль, продавалася квартира ідентичного розміру за 17,7 мільйона гривень. 

При цьому на фейсбук-сторінці дружини міністра Ксенії Коваль журналісти виявили пост від жовтня 2021 року, де вона позначила, що знаходиться у тому ж житловому комплексі, де за три місяці до того її мати Галина Баранюк купила квартиру.

На світлинах, які публікувала дружина міністра, зображена простора квартира після будівельників, зі стяжкою та штукатуркою, на високому поверсі. Вона відповідає опису з архівного оголошення про продаж квартири аналогічної площі у цьому ж ЖК за 17,7 мільйона гривень. Коли журналісти подзвонили Ксенії Коваль та представилися, вона кинула слухавку. 

Офіційна власниця квартири – теща міністра 69-річна Галина Баранюк все життя мешкає у Чернівцях. Зараз вона – пенсіонерка, раніше працювала бухгалтеркою на різних підприємствах у Чернівцях. За даними джерел видання, протягом 2014-2020 років Галина Баранюк заробила 495 тисяч гривень. Тобто в середньому її щомісячний дохід протягом зазначених семи років становив 6 тисяч гривень на місяць.

З реєстру нерухомості журналісти дізналися, що Галина Баранюк не продавала об’єктів нерухомості, які могли б дозволити їй у 2021 році купити квартиру у Києві за 17,7 мільйона гривень.

На запитання щодо походження грошей на квартиру, яку задекларував і де живе її зять із сімʼєю, Галина Баранюк відповіла: «Ну і що, що задекларував», і кинула слухавку.

Сам міністр Віталій Коваль на дзвінки та повідомлення журналістів щодо квартири, у якій він мешкає, не відповів. У його деклараціях за 2019-2021 роки немає інформації про позики, які він чи його дружина могли надати Галині Баранюк для купівлі квартири.

Реклама Google

Telegram Channel