Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
Порошенко на Сході передав дрони та техніку в 14 бригад і батальйонів

«Хлопці філігранно й ефективно протистоять ворогу, тому привезли їм ще техніки в поміч».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко на Сході передав дрони та техніку в 14 бригад і батальйонів

Військові кажуть: часто не отримують від держави ні FPV-дронів, ні «Мавіків» навіть у мінімальній кількості. Тому допомога благодійників і волонтерів – життєво необхідна

Військовослужбовець Василь Зернецький зараз очолює підрозділ БПЛА. Його 48-й окремий штурмовий батальйон імені Номана Челебіджихана за останні чотири місяці не віддав окупантам жодного метра землі. «Наш батальйон штурмовий і він тримає ділянку фронту десь три з копійками кілометри. росіяни за останні чотири місяці не пройшли ні метра. І дуже велика частина цього успіху і цього результату – це є ваша допомога», – говорить військовий. Цього разу батальйон отримав від Порошенка 30 FPV-дронів «Колібрі», 105 FPV-дронів «Штурм», 4 денні та нічні «Мавіки», купольний РЕБ «Шатро» та зарядну станцію Bluetti.
92-гу штурмову бригаду імені Івана Сірка посилили сотнею FPV-дронів «Вирій-8», чотирма «Мавіками». До вантажу доклали дві станції Bluetti.

Екіпажі 47 окремої механізованої бригади «Магура» – це ті воїни, які першими проривали лінію оборони на Мелітопольському напрямку під час контрнаступу, розповідає Порошенко. «Неабиякою хоробрістю воїни відзначаються і зараз. Ми посилюємо їх 100 FPV-дронами «Вирій-8» та 100 одиницями «Вирій-10», чотирма денними та нічними «Мавіками», – зазначає п’ятий президент.
60-та окрема механізована бригада, де служить Петро Кіян із позивним «Електрик», отримала 100 FPV «Вирій-8», чотири денні та нічні «Мавіки», два Bluetti.  

Три купольних засоби РЕБ «Шатро» привезли десантникам 77-ї аеромобільної бригади, їм також передали 150 FPV-дронів «Вирій-8», чотири «Мавіки» та зарядну станцію.

У підрозділи окремої Президентської бригади, де служать депутати Київради від «Європейської Солідарності» Андрій Задерейко та Вадим Сторожук, передали три пересувні аварійно-ремонтні майстерні (ПАРМ), 100 FPV-дронів, нічні та денні «Мавіки», 3 комплекси РЕБ «Шатро», зарядні станції. 

Легендарний борт ПАРМ №148 пережив ураження російським «Ураганом» і врятував екіпаж. 

«Хлопці пройшли оборону Києва, Бахмутський напрямок і зараз продовжують стояти на обороні Донбасу. Роблять це філігранно й ефективно, тому привезли їм ще техніки в поміч», – говорить Порошенко.

«Ну, по-перше, це – три ПАРМи. Одна з них – легендарний борт №148, що пережив ураження російським «Ураганом» і врятував екіпаж. А тепер повернувся у стрій після того, як наша команда техніків зробила диво й відновила його. Тепер точно можемо сміливо казати: він приносить удачу! І ще два ПАРМи на додачу до тих, які вже є в бригаді. Бо саме ці підрозділи використовують їх максимально ефективно», – зазначає Порошенко.

«Трохи більше, ніж за 2 місяці один із підрозділів бригади «поклав» більше 1150 окупантів. Щоб простимулювати таку ефективність, сьогодні передаємо хлопцям ще 100 високоякісних FPV-дронів «Вирій» (10 дюймів) та 4 «Мавіки», зокрема й із нічним баченням. Неймовірний дефіцит, але – дуже корисні. І оскільки війна зараз стає максимально технологічною, також передаємо підрозділам три комплекси РЕБ типу «Шатро» для захисту від ворожих дронів і зарядні станції Bluetti, щоб живити всю необхідну техніку, – показує Порошенко. – У них – постійні бої. У нас – постійна підготовка наступного вантажу. Дуже важко, не вистачає техніки, але хлопці тримаються, бо ні ми, ні вони не можуть інакше».

Ольга СОКОЛОВА.

Telegram Channel