Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Дуда заявив, що тиснути на Україну через Волинь – метод Путіна

«Якщо хтось каже, що збирається заблокувати доступ України до Європейського союзу, то він дотримується політики Путіна».

Фото Кореспондент.

Дуда заявив, що тиснути на Україну через Волинь – метод Путіна

Спроби використання Волинської трагедії для блокування членства України у Євросоюзі вписуються в політику країни-агресора Росії

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив в опублікованому 23 вересня інтерв'ю Polsat News.

24 липня міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Київ не ввійде в ЄС без «розв’язання «волинського питання». У серпні прем'єр Польщі Дональд Туск приєднався до цього твердження.

На думку Дуди, це збігається із цілями нелегітимного президента РФ Володимира Путіна, який напав на Україну, щоб не допустити її євроінтеграції. «Якщо хтось каже, що збирається заблокувати доступ України до Європейського союзу, то він дотримується політики Путіна», – сказав президент.

Глава польської держави зазначив, що намагається «не створювати точок напруження між Варшавою й Києвом». «Це було непросто, бо між нами є складні теми. Але я також обговорював ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента в Луцьку на роковинах Волинської різанини», – зазначив Дуда.

За його словами, «в інтересах України» знайти з Польщею згоду «з усіх складних питань, зокрема історичних».

Реклама Google

Telegram Channel