Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Родина священника з Волині створила дитячий будинок сімейного типу

Першою поповнила родину Гринюків 13-річна Інна.

Фото: facebook.com.

Родина священника з Волині створила дитячий будинок сімейного типу

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Рожищенської міської ради 20 вересня

Створили Дитячий будинок сімейного типу на базі родини Володимира та Валентини Гринюків з Рожища.

Про це інформує Рожищенська міська рада.

Священник Володимир Гринюк з дружиною Валентиною народили четверо власних дітей, але вирішили подарувати батьківську турботу та любов ще й тим діткам, яких спіткала доля сирітства.

- Моя мама була сиротою, тож з її розповідей я знала, як це нелегко, зростати без батьківської турботи. Думка подарувати прихисток та любов осиротілим діткам у нас з батюшкою визріла давно, а коли добудували власний будинок, підросли діти, з якими ми це питання теж обговорювали, це рішення стало остаточним. До дій підштовхнула війна, адже сиріт стає все більше, - розповідає Валентина Миколаївна.

Наразі Гринюки виховують п’ятеро дітей. Синові Серафиму виповнилося п’ятнадцять, він - десятикласник. На рік молодший – Назар. Донечка Ангеліна - першокласниця, а наймолодша – Ніка, якій у жовтні виповниться шість.

Першою поповнила родину Гринюків 13-річна Інна. Дівчинка звикає до сім’ї, швидко знайшла спільну мову з братами та сестричками, і вже навіть називає батьків-вихователів мамою та татом.

- Володимир та Валентина Гринюки звернулися у Службу у справах дітей з заявою про бажання стати батьками-вихователями, пройшли відповідне навчання і вже сьогодні їхня родина збільшилася на одну донечку. Загалом у Дитячому будинку сімейного типу може виховуватися десятеро дітей. Тож з часом Гринюки можуть подарувати родину ще п’яти дітям, позбавленим батьківського піклування, - зауважує начальниця Служби у справах дітей Рожищенської міської ради Жанна Дубчук. – Подружжя ініціативне, з великим батьківським потенціалом, Валентина Миколаївна – педагог за освітою, тож думаю, усе їм вдасться.

До слова, ДБСТ Гринюків став третім дитячим будинком сімейного типу у Рожищенській громаді, у яких наразі виховується 16 дітей, позбавлених батьківського виховання.

Родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які залишилися без батьківського піклування, можуть дізнатися більш детальну інформацію про різні форми сімейного виховання, звернувшись до Служби у справах дітей Рожищенської міської ради за адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громаді на Волині ліцеїсти збирали сміття, щоб задонатити для ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel